Äripäev • 14. august 2015 kell 13:30

Lõhmus: krüptoraha muudab pangandust sama palju kui internet

Rain Lõhmus näeb krüptorahal suurt tulevikku.  Foto: Eiko Kink

Suurettevõtja Rain Lõhmus ütles arvamusfestivalil, et krüptoraha on viimase 25 aasta suurim panganduse muutja pärast internetti.

Rain Lõhmus ütles ühisrahatusplatvorme käsitleval arutelul, et seda küll ei reklaamita palju, kuid mitmed pangad tegelevad krüptoraha süsteemida testimisega praegu. Tema sõnul kasvab lähiaastatel maksete arv plahvatuslikult, sellesse valdkonda tekivad uued tehnoloogiad ja tegu pole niivõrd inimeste tehtavate maksetega, vaid maksetega masinalt masinale. Masinad hakkavad omavahel suhtlema, märkis ta.

Transferwise`i arendusjuht Martin Sokk selgitas, et krüptoraha on nagu platvorm, millele midagi ehitada, mille peale on võimalik erinevatest klotsidest kokku panna midagi, mis hakkab tööle. "Võid näiteks Teslaga sõita Prantsusmaal läbi tollipunkti ja auto maksab ise selle eest," selgitas Sokk krüptoraha võimalikke arenguid.

 

Hetkel kuum