Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nutitelefonid kaotavad sära

  NutitelefonidFoto: epa

  Tehnoloogia uuringufirma Gartner teatas oma kodulehel, et nutitelefonide müügi kasv selle aasta teises kvartalis on viimase kahe aasta tagasihoidlikem.

  Teises kvartalis kasvas lõpptarbijale nutitelefonide müük võrreldes eelmise aasta sama ajaga 13,5 protsendi võrra.
  Gartneri uuringute direktor Anshul Gupta lausus, et arenevatel turgudel olid nutitelefonide müügi kasvu mootoriks peamiselt odavama hinnaklassi 3G ja 4G telefonid.
  Võrreldes eelmise aasta sama ajaga langes nutitelefonide müük Hiinas nelja protsendi võrra. Pressiteates seisab, et Hiina nutitelefoniturg on jõudnud küllastumispunkti ning esimese nutitelefoni ostjaid jääb üha vähemaks. See-eest hakkab turul suurenema korduvostjate osakaal.
  Hiina näol on tegu maailma suurima nutitelefonide turuga: kõigist teise kvartali müüdud nutitelefonidest 30 protsenti müüdi Hiinasse. Seega, kui telefonide müük Hiinas kahaneb, mõjutab see ka globaalset turgu.
  Suurim turuosa on jätkuvalt Samsungil, kelle haardes on 21,9 protsenti globaalsest nutitelefoniturust. Samas on Samsungi turuosa 4,3 protsendi võrra langenud. Suuruselt teine turuosa on Apple’il, järgneb Huawei, Lenovo ning Xiaomi.
  Operatsioonisüsteemidest domineerib jätkuvalt Android, kelle turuosa on 82,2 protsenti. Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga on see 1,6 protsendi jagu vähenenud. Veidi on suurenenud iOSi turuosa: eelmise aasta 12,2 protsendilt 14,6 protsendile. Järgnevad Windows ja BlackBerry, vastavalt 2,5 ja 0,3 protsendise turuosaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
USA aktsiaturg trimmis kolmapäevast hüpet veidi väiksemaks
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Rahasadu! Graanul Investi omanikud võtsid kümneid miljoneid dividende "See oli osa tehingust"
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.