Äripäev • 28. august 2015 kell 7:30

Austrias surnuna leitud illegaale oli rohkem kui algul teatati

Austrias surnuna leitud illegaale oli rohkem kui algul teatati.  Foto: epa

Austria võimud täpsustasid eile riigi idaosas veokist hukkununa leitud migrantide arvu.

Viimastel andmetel oli Viinist 40 km kaugusel hüljatud Ungari registreerimisnumbriga veokis vähemalt 70 hukkunud illegaali, kommenteeris täna hommikul Austria siseminister Johanna Mikl-Leitner. Hiljem teatasid Ungari võimuesindajad, et veoki omanik on rumeenia rahvusest Kecskemeti linna elanik. Transpordiveok, millel olid kirjad "Aus kana", oli jäetud avatud ustega tee äärde.

Eile rääkis politsei 20 kuni 50 lämbunud surnukehast.

Aafrika ja Lähis-Ida põgenikevool Euroopasse on viimastel kuudel väljunud kontrolli alt. Eilsel juhtumil üritasid illegaalid pääseda üle Austria piiri veokikastis, kus aga neil lõppes hapnik. Austria siseminister ütles eilsel pressikonverentsil, et põgenikke sokutavad veokitesse salakaubavedajad, kellega peab otsustavalt võitlema. 

Eile hommikul ületas Austria piiri kolm veokit (kust need saabusid, politsei ei täpsustanud). Ühest veokist avastati 34 migranti, kellest 10 olid väikelapsed. Ka see seltskond oli avastamishetkel väga kriitilises seisus.

Hetkel kuum