Raido Neemre • 3. september 2015 kell 17:58

Legost sai suurim mänguasjatootja

Foto: EPA

Lego taastas hiljuti oma maailma suurima mänguasjamüüja turupositsiooni. Taani legotootja teatas tugevast esimese poolaasta müügist ning kasumi kasvust, vahendab CNBC.

Taani tuntud mänguasjatootja, mille legoklotside valikust võib leida tooteid alates Simpsonitest ja Jurassic Parkis’t ning lõpetades ettevõtte oma loominguga nagu Ninjago ja Elves, hõivas taaskord maailma suurima mänguasjatootja positsiooni. Ettevõte edestas selliseid tegijaid nagu Barbiede tootja Mattel, Hot Wheels ja Fisher-Price.

Aasta esimeses pooles kasvas Lego müük 23% 2,1 miljardile dollarile; seevastu Mattel tegi 5% languse ning ettevõtte müügitulu oli 1,9 miljardit dollarit. Transformers’i, Monopoly ja My Little Pony tootja Hasbro müüginumbrid kasvasid 0,2% 1,5 miljardile dollarile.

Lego ärikasum tegi 27% kasvu ning oli 700 miljonit dollarit; Mattel aga kaotas 54 miljonit dollarit. Hasbro kasumiks oli 130 miljonit dollarit.

Taani mänguasjatootja on edukalt taastunud 10-aasta tagusest finantskrahhist. Edule on eelkõige kaasa aidanud erinevate tootesarjade, näiteks Star Wars’i, turule paiskamine ning eelmisel aastal linastunud film The Lego Movie. 

Lego on püüdnud uute trendidega kaasa minna, luues mitmeid videomänge ja digitaalseid eksperimente. Ettevõtte üks suurimaid videomänge - Lego Dimensions, mis võimaldab lastel importida erinevaid tegelasi, sh Batmani, Bart Simpsonit, Gandalfi ja Doctor Who-d, tuleb välja selle kuu lõpus.

Aasta teine pool, eriti mõned nädalad enne jõule, on firma jaoks jätkuvalt otsustava tähtsusega ning Lego loodab, et nende uus toode, Tähesõdade filmil põhinev The Force Awakens, toob suurt edu.

Hetkel kuum