• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Legost sai suurim mänguasjatootja

  Foto: EPA

  Lego taastas hiljuti oma maailma suurima mänguasjamüüja turupositsiooni. Taani legotootja teatas tugevast esimese poolaasta müügist ning kasumi kasvust, vahendab CNBC.

  Taani tuntud mänguasjatootja, mille legoklotside valikust võib leida tooteid alates Simpsonitest ja Jurassic Parkis’t ning lõpetades ettevõtte oma loominguga nagu Ninjago ja Elves, hõivas taaskord maailma suurima mänguasjatootja positsiooni. Ettevõte edestas selliseid tegijaid nagu Barbiede tootja Mattel, Hot Wheels ja Fisher-Price.
  Aasta esimeses pooles kasvas Lego müük 23% 2,1 miljardile dollarile; seevastu Mattel tegi 5% languse ning ettevõtte müügitulu oli 1,9 miljardit dollarit. Transformers’i, Monopoly ja My Little Pony tootja Hasbro müüginumbrid kasvasid 0,2% 1,5 miljardile dollarile.
  Lego ärikasum tegi 27% kasvu ning oli 700 miljonit dollarit; Mattel aga kaotas 54 miljonit dollarit. Hasbro kasumiks oli 130 miljonit dollarit.
  Taani mänguasjatootja on edukalt taastunud 10-aasta tagusest finantskrahhist. Edule on eelkõige kaasa aidanud erinevate tootesarjade, näiteks Star Wars’i, turule paiskamine ning eelmisel aastal linastunud film The Lego Movie. 
  Lego on püüdnud uute trendidega kaasa minna, luues mitmeid videomänge ja digitaalseid eksperimente. Ettevõtte üks suurimaid videomänge - Lego Dimensions, mis võimaldab lastel importida erinevaid tegelasi, sh Batmani, Bart Simpsonit, Gandalfi ja Doctor Who-d, tuleb välja selle kuu lõpus.
  Aasta teine pool, eriti mõned nädalad enne jõule, on firma jaoks jätkuvalt otsustava tähtsusega ning Lego loodab, et nende uus toode, Tähesõdade filmil põhinev The Force Awakens, toob suurt edu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Reisifirmade aktisad vedasid Euroopa turge kõrgemale
Euroopa aktsiaturud on nädalat lõpetamas positiivselt. Suurbritannia kaalub reisipiirangute leevendamist ja see pani kogu regiooni lennu- ja hotellifirmad kallinema. Luksusfirmade aktsiate taastumine aitas samuti indeksitel tõusta, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on nädalat lõpetamas positiivselt. Suurbritannia kaalub reisipiirangute leevendamist ja see pani kogu regiooni lennu- ja hotellifirmad kallinema. Luksusfirmade aktsiate taastumine aitas samuti indeksitel tõusta, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla ostab erasilmakliiniku
Tallinnas paiknev hiigelhaigla Põhja-Eesti Regionaalhaigla teatas konkurentsiametile, et sõlmis OÜga Dr. Kai Noor Silmakabinet ettevõtte müügilepingu, millega omandab selle üle valitseva mõju.
Tallinnas paiknev hiigelhaigla Põhja-Eesti Regionaalhaigla teatas konkurentsiametile, et sõlmis OÜga Dr. Kai Noor Silmakabinet ettevõtte müügilepingu, millega omandab selle üle valitseva mõju.