Mait Kraun • 4. september 2015 kell 8:48

Varoufakis: ka laps saab aru, et abipakett ei tööta

Kreeka endine rahandusminister Yanis Varoufakis  Foto: Scanpix/Reuters

Endine Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis ütles CNBC-le, et isegi 10aastane saab aru, et Kreeka abipakett ei tööta.

„10aastane, kel on matemaatika baasteadmised, teab, et kui sul on jätkusuutmatu võlatase ja sa proovid seda lahendada ajaloo suurima laenuga, millele on külge poogitud ranged kasinusmeetmed, siis see lihtsalt ei tööta,“ ütles ta. „Ka laps saaks aru, et see ei saa hästi lõppeda.“

Varoufakis, kes on erialalt ökonomist, on saanud palju teravat kriitikat, sest ei toetanud Kreekale määratud kasinusmeetmeid. Portugal ja Hispaania on sarnased meetmed juba rakendanud.

Kreeka valitsus on lõpuks, pärast pankrotiäärele sattumist, nõustunud võlausaldajate tingimustega. Riiki ähvardas ka euroalast lahkumine. Kuid mitte kõik Kreeka valitsuses ei ole kreeditoride seatud tingimustele järeleandmisega päri.

Varoufakis lisas, et tema arvates ei usu abipaketti ka Alexis Tsipras, kes kandideerib valimistel uuesti peaministri kohale. „Ta ei arva, et see oleks usaldusväärne,“ ütles Varoufakis. Tema sõnul on Tsipras jätkuvalt hea sõber ja „suurepärane poliitik“.

Hetkel kuum