Äripäev • 7. september 2015 kell 5:26

Augusti suurim hinnalangetaja oli mootorikütus

Augusti suurim hinnalangetaja on mootorikütus  Foto: Andras Kralla

Tarbijahinnaindeksi muutus oli augustis võrreldes juuliga -0,3% ja võrreldes eelmise aasta augustiga samuti -0,3%, teatab statistikaamet.

Kaubad olid eelmise aasta augustiga võrreldes 0,7% odavamad ja teenused 0,4% kallimad. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta augustiga võrreldes langenud 2,2% ja mittereguleeritavad hinnad tõusnud 0,3%.

Juuliga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit augustis enim samuti mootorikütus, mille hind langes kuuga 5,5%. Suurem mõju indeksile oli ka rõivaste ja jalatsite suviste soodusmüükide osalisel lõppemisel. Toit oli augustis 1% odavam kui juulis, kusjuures värske köögivili odavnes 12%.

Hetkel kuum