Pille Ivask • 8. september 2015 kell 4:44

Uuring: üha enam britte tahab Brexitit

Uuring: üha enam britte tahab Brexitit  Foto: epa

Värske uuringu kohaselt tahab Euroopa Liidust lahkumist 43 protsenti brittidest, 40 protsenti eelistab liidus jätkamist ning 17 protsendil vastanutest polnud kindlat seisukohta, vahendab CNBC.

Kuigi Suurbritannias peetakse Euroopa Liitu kuulumise referendum alles 2017. aastal, on selleteemaliste kampaaniatega juba alustatud. Võrreldes varasemate arvamusküsitlustega pooldab üha enam britte Euroopa Liidust lahkumist.

Nii peaminister David Cameron kui rahandusminister George Osborne püüavad läbi rääkida teiste Euroopa Liidu liidritega Suurbritannia liitu kuulumise teemal. Kuna aga Grexit ning põgenikekriis võtavad liidu liidrite kogu tähelepanu, tähendab see, et Suurbritannia temaatika jääb läbirääkimiste peateemade hulgast välja.

„Üle Euroopa on levinud veendumus, et praegune süsteem ei tööta nii hästi nagu liidu liikmed seda tahaksid. Üsna laialt on levinud arusaam, et me peame pingutama rohkem, et saavutada pikaaegne ning stabiilne suhe euroala riikide ning euroalast väljas olevate riikide vahel,“ lausus Osborne.

Arutelu sel teemal võib tõusta üha enam päevakorda, kuna võrreldes varasemate arvamusküsitlustega pooldab üha enam britte Euroopa Liidust lahkumist.

Hetkel kuum