Raido Neemre • 8. september 2015 kell 17:11

Warren Buffett investeerib 32 miljardit dollarit

Foto: EPA

Warren Buffett märkis oma tänases avalduses, et USA majandus kasvab ligi 2% võrra ning ta plaanib investeerida 32 miljardit dollarit järgmise nelja või viie kuu jooksul, vahendab CNBC.

“Me sammume jätkuvalt rajal, kus oleme olnud juba viimased kuus aastat,” sõnas Berkshire Hathaway tegevjuht ja juhatuse esimees. “See ei ole üldsegi mitte halb kasvutase, kuid see pole ka midagi hiilgavat,” lisas ta.

Buffett avaldas oma kommentaarid ajal, mil investorid üle maailma mõtisklevad selle üle, kas ja millal Föderaalreserv liigub edasi intressimäärade tõstmise plaaniga, arvestades finantsturgude hiljutist volatiilsust.

“Majanduses ei saa kunagi teha vaid ühte asja. Majanduses on alati “ja mis saab edasi” olukord ning ma usun et intressimäärade tõstmise puhul võib “mis edasi” ajal, mil Euroopa püüab intressimäärasid madalal hoida, tuua kaasa kehvad tagajärjed.

Buffett märkis ka, et ta ostis esimeses ja kolmandas kvartalis veelgi enam IBM-i aktsiaid. Ettevõtte aktsiahind tegi peale intervjuu avaldamist ligi 2% tõusu.

Augustikuises intervjuus märkis Buffett, et ta plaanib 37,2 miljardi dollari eest omandada lennukiosade tootja Precision Castpartsi’s osaluse.

 

 

Hetkel kuum