Äripäev • 22. september 2015
Jaga lugu:

Sotsid: Savisaar võiks tagasi astuda

Edgar Savisaar  Foto: Andres Haabu

Tallinna keskerakondlasest linnapea võiks täna lahvatanud korruptsiooniskandaali valguses ise tagasi astuda, ütles Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Anto Liivat pressiteate vahendusel.

"Loomulikult kehtib Eestis süütuse presumptsioon, kuid Euroopa Liidu riigi pealinna linnapea võiks kaaluda olukorras, kus ta on vahistatud ja tema suhtes on alustatud kriminaaluurimine, meeri ametikohast loobumist, et keskenduda oma õiguste kaitsmisele kriminaalmenetluses," ütles Liivat.

Liivat kinnitas, et sotsiaaldemokraatide fraktsioon kaalub umbusalduse avaldamist, kui kriminaalmenetluse asjaolud saavad selgemaks. "Oleme seda teinud varasemalt ka olukordades, kus juriidiliselt tundub olukord korras olevat, kuid siiski on olnud põhjust väita, et linna raha pole kasutatud sihipäraselt," lisas Liivat.

Liivat loodab, et Edgar Savisaare juhtum ei varjuta Tallinna Sadama korruptsiooniskandaali uurimist. "Mõlemad juhtumid on olulised ning avalikkus peab täiendavate asjaolude ilmsikstulekust teada saama," rõhutas Liivat.

Täna hommikul esitas kaitsepolitsei Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum