Äripäev • 23. september 2015 kell 12:57

Reinsalu: Savisaare rünnak on absurd

Justiitsminister Urmas Reinsalu  Foto: Eiko Kink

Edgar Savisaare tänane rünnak, et IRL on tema suhtes kriminaalmenetluse algatamise taga, on justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul Savisaare enda sõna kasutades absurd.

"Savisaar soovib pidada meedialahingut ja teha sellest poliitilise teema. Kriminaalasi on õiguslik, mitte poliitiline küsimus," ütles IRLi endine juht Reinsalu. Ta märkis, et Eesti õiguskaitseasutused on oma pädevuse piires sõltumatud ja lähtuvad seadusest. Justiitsminister rõhutas, et poliitikute ülesanne on seista reeglite kujundamisega hea selle eest, et välistatud oleks õiguskaitseasutuste seaduseväline mõjutamine.

"Samuti on oluline, et kriminaalmenetluses oleks õiguskaitseasutustel piisavad pädevused ja ressurss. Täna võib öelda, et kaitsepolitseiametile korruptsioonialase uurimispädevuse omistamine suuremate omavalitsuste ja strateegiiste riigi äriühingute puhul on olnud ainuõige tee," ütles Reinsalu.

Edgar Savisaar ütles täna korraldatud välkpressikonverntsil, et tema hinnangul on altkäemaksuskandaali korraldamise taga IRL, kuna hiljaaegu on skandaalides olnud ka sotsid ja Reformierakond.

Hetkel kuum