Äripäev • 23. september 2015 kell 10:23

Algab Eesti viinamüüja ja Soome monopoli kohtuvaidlus

Super Alko Tallinna reisisadama piirkonnas  Foto: Erik Prozes

Helsingi kohtus algab täna Soome alkoholimonopoli Alko ja Tallinna Super Alko vaidluse arutamine, kirjutab Helsingin Sanomat.

Soome alkoholimonopol Alko tahab, et Tallinna ettevõte lõpetaks Super Alko nime ja kaubamärgi kasutamise. Ühtlasi nõuab Alko 100 000 euro suurust kompensatsiooni Alko kaubamärgi loata kasutamise eest.

Super Alkol on pood Tallinna sadamas ja see tegutseb ka veebis.

Soome riigiettevõtte arvates on Super Alko müügi sihtgrupiks just soomlased ja mitte eestlased ega rootslased. See ilmneb nende teatel juba sellestki, et veebikülje peamine keelevariant on soome keel.

Super Alko omanikfirma Aldar Eesti teatel pole selle kaubamärki SuPerAlko kunagi kasutatud Soomes, nii et Alko võiks selle kasutamisest kahju saada. Kaubamärgi kasutamine Eestis ei riiva Soome osapoole kaubamärgiõigusi.

Kohus on arvestanud asja arutamise ajaks kaks päeva, otsust on oodata sügise jooksul.

Hetkel kuum