Alyona Stadnik • 23. september 2015 kell 11:30

Vähi: Eesti rahvas on Savisaarele tänu võlgu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar   Foto: Andres Haabu, Äripäev

Ettevõtja Tiit Vähi ütles, et tal on olnud Edgar Savisaarega väga head kokkupuuted. Savisaar on Vähi sõnul mees, kellele Eesti rahvas peaks olema kõige rohkem tänu võlgu Eesti iseseisvuse taastamise eest.

"Loomulikult tulevad korruptsiooniuudised üllatuseks. Ma ei oska rohkem kommenteerida, sest mul puudub igasugune kokkupuude korruptsiooniga. Ei ole keegi mulle midagi andnud ega mina kellelegi andnud," kommenteeris Tiit Vähi. "Olen selles valdkonnas saamatu tegelane."

Vähi kinnitas, et Edgar Savisaar ega Keskerakond ei ole kunagi temalt küsinud raha või muud teenet ja ta ei ole neile midagi andnud. "Savisaarega on mul olnud väga head kokkupuuted, ta on olnud mees, kellele Eesti rahvas peaks olema kõige rohkem tänu võlgu Eesti iseseisvuse taastamise eest," märkis Vähi. "Olin tema esimese valitsuse liige, transpordiminister ja kui tema ära väsis ja tagasi astus, siis sain peaministriks ja jätkasin reforme. Vahepeal olime väiksed konkurendid, aga pärast seda, kui mina poliitikast ära läksin, on mul olnud üldiselt sõbralikud suhted Savisaarega."

Pärast eilset uudist ei ole Vähi suhtumine temasse muutunud. "Praegu on esitatud kahtlustus, isegi mitte süüdistus, mina kujundan oma suhtumist inimestesse ainult kinnitust saanud informatsiooni põhjal, et inimene on süüdi, aga mitte pressi vahendusel saadud kahtlustuse põhjal," märkis Vähi. "Edgar Savisaar ei ole kunagi küsinud minult annetust ei endale ega Keskerakonnale, mul pole põhjust temas kahelda."

Ta kinnitas veel kord, et ei ole andnud annetusi ka teistele erakondadele. "Kui keegi küsib või on küsinud, siis olen öelnud: esitage arve ja kirjutage „altkäemaks“," märkis Vähi.

Mis puudutab ärimehi, kellele on süüdistus esitatud, siis ka seda Vähi ei kommenteerinud. "Kellelegi ei ole esitatud süüdistust ja keegi ei ole käinud kohtuid läbi. Tõde selgub kohtus. Kui tõde on selgunud ja kedagi mõistetakse süüdi, siis kindlasti kujundan oma suhtumist ümber. Praeguse informatsiooni põhjal pole põhjust seda teha," sõnas ta.

Kaitsepolitsei esitas eile Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Hetkel kuum