Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaalt nõutakse õhulöökide piiramist

  Venemaa sõjalennuk SüüriasFoto: Scanpix/Reuters

  USA ja veel kuus riiki, mis toetavad Süürias jõude, mille eesmärk on president Bashar al-Assad võimult kukutada, kutsusid Venemaad üles lõpetama õhulöögid opositsioonijõudude pihta.

  USA, Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa, Katar, Saudi Araabia ja Türgi teatasid ühisavalduses, et Venemaa presidendi Vladimir Putini kolmapäeval alustatud õhurünnakud Süürias tõid kaasa tsiviilohrid ega olnud sihitud Islamiriigi ekstremistide pihta.
  „See sõjaline tegevus kujutab endast olukorra eskaleerumist ning põhjustab veelgi enam ekstremismi ja radikaliseerumist,“ teatasid riigid. „Kutsume Venemaa Föderatsiooni viivitamatult peatama Süüria opositsiooni ja tsiviilisikute ründamine ning keskenduda võitlusele ISILiga (Iraagi ja Levanti Islamiriik – toim.),“ vahendas agentuur Bloomberg.
  Ühisavaldus tuli vaid loetud tunnid enne Venemaa presidendi Vladimir Putini kohtumist Saksamaa kantsleri Angela Merkeli, Prantsusmaa presidendi Francois Hollande’i ning Ukraina presidendi Petro Porošenkoga Pariisis, et arutada Minski rahulepingute seisu. Ajaleht Financial Times kirjutab, et Saksamaa asekantsler Sigmar Gabriel on juba pakkunud, et Putini koostöövalmiduse eest Süürias võiks leevendada Ukraina konflikti tõttu Venemaale kehtestatud sanktsioone. Merkeli liitlased on sellised ettepanekud tagasi lükanud, kuid pole saladus, et kantsler on Süüriast lähtuva põgeniketulva tõttu kodumaal järjest suurema poliitilise surve all. Vaatlejad pelgavad, et lääneriigid võivad hakata Putinile n.ö Ukraina arvelt järeleandmisi tegema.
  Venemaa esimene sõjaline missioon väljaspool endise Nõukogude Liidu territooriumi enam kui kolme aastakümne jooksul on üllatanud ja ärritanud USAd ja liitlasi, kes on juba loonud koalitsiooni Islamiriigi vastu võitlemiseks. Venemaa sekkumine ja konkureeriva koalitsiooni moodustamine loob olukorra, kus samas õhuruumis erinevaiud sihtmärke ründavad USA ja Venemaa lennukid võivad õnnetustesse sattuda.
  Õhurünnakud kestavad vähemalt kolm kuni neli kuud, tsiteeris Europa 1 raadio Venemaa riigiduuma väliskomisjoni juhti Aleksei Puškovi. Operatsiooni eesmärk on kindlustada Süüria iseseisvus, mis on oluline Venemaa julgeolekule.
  Venemaa välisminister Sergei Lavrov tõrjus neljapäeval kriitikat Venemaa aadressil.
  Vene rubla kurss odavnes täna hommikul 0,3% 65,866 rublale USA dollarist. Viimase 12 kuuga on rubla odavnenud 40%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
USA aktsiaturg trimmis kolmapäevast hüpet veidi väiksemaks
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Rahasadu! Graanul Investi omanikud võtsid kümneid miljoneid dividende "See oli osa tehingust"
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.