Äripäev • 5. oktoober 2015 kell 6:36

Savisaar: kapo võttis ära mu säästud ja kumminuia

Edgar Savisaar teel kaposse ülekuulamisele.  Foto: Andres Haabu

Edgar Savisaar avaldas ajalehes Pealinn kirjutise oma viimase aja üleelamistest ja kodu läbiotsimisest ning väitis pealkirjas, et „see oli mõrvakatse“. Ka kurtis ta, et kapo viis ära tema säästud ja kingiks saadud kumminuia.

Savisaare hinnangul oleksid nagu röövlid tema kodus käinud, ning juhtunut selgitab ta poliitilise rünnakuga.

Savisaar kirjutab Pealinnas: „Miks püütakse mind võimust eemal hoida? Sest mind võetakse tõsiselt! Juhtisin massilist rahvaliikumist Rahvarinne, mis haaras kaasa enamiku Eesti ühiskonnast ja kukutas Eestis nõukogude võimu. Äkki võin ma ka praeguse võimu ära pöörata. Mitte keegi tänastest võimumeestest selliste asjadega hakkama ei saa. Poleks saanud ka tookord, 80ndate lõpus. Pioneeridest oleksid kasvanud korralikud komnoored ja nendest omakorda parteitöötajad. On üldtuntud tõde, et iga revolutsioon hävitab need, kes ta algatasid. Mina olen siin erandiks.“

Võimulolijatele käib tema sõnul närvidele ka see, et Tallinn areneb hoopis teiste reeglite järgi kui ülejäänud Eesti, ja palju paremini. Tallinn kasvab ja areneb, selgitab Savisaar toimunu tagamaid oma vaatenurgast.

„Mis edasi saab?“ küsib Savisaar ja vastab ise: „Usun, et prokuratuur ja kapo on varem või hiljem sunnitud loobuma praegustest kahtlustustest, sest need on kunstlikult konstrueeritud ja neid ei võeta tõsiselt. Naeruväärne on aga see, et kapo poolt võeti ära mu 65. sünnipäeva kingitused, mitme aasta jooksul kogutud ja põhiliselt pangast välja võetud säästud ning muu hulgas ka kumminui, mis kingiti mulle siis, kui olin siseminister.“

Loe lähemalt Pealinnast.

Hetkel kuum