Äripäev • 6. oktoober 2015 kell 11:39

Läti meedia: logistikajuhi juures oli läbiotsimine

Kaubavedu raudteel.  Foto: Scanpix

Lähiajal astub tagasi riigifirma Latvijas Dzelzceļš Cargo juhatuse esimees Guntis Macs, teatas Läti televisioon, tuginedes mitme allika jutule. Mitteametliku info põhjal oli Macsi juures läbiotsimine.

Logistikaettevõte on endise raudteejuhi Ugis Magonise tõttu altkäemaksuskandaali sattunud Läti Raudtee Latvijas Dzelzceļše (LDz) tütarfirma.

Täna hommikul ütles transpordiminister Anrijs Matiss Läti TV hommikusaates, et pole Macsi võimalikust tagasiastumisest ega vabatahtlikust ametist lahkumisest midagi kuulnud. Matiss märkis, et Macsi tööle annab hinnangu kontserni LDz juhatus. Minister lisas, et tal pole ka läbiotsimise kohta mingeid andmeid.

Läti korruptsiooniga võitlemise büroo algatas augustis kriminaalprotsessi riikliku raudteekontserni LDz juhi Ugis Magonise vastu, keda kahtlustab suures ulatuses altkäemaksu võtmises. Magonis oli muide ka LDz Cargo nõukogu esimees.

Läti korruptsiooniskandaali üks keskseid tegelasi on Eesti transiidiärimees Oleg Ossinovski, kellelt saadud poole miljoni euro sularahaga Magonis tabati.

Hetkel kuum