Äripäev • 7. oktoober 2015 kell 11:19

Poola hakkas Läänemerest naftat puurima

Naftapuurtorn. Pilt on illustratiivne.  Foto: epa

Poola ettevõte Lotos Petrobaltic alustas eile nafta proovipuurimist Läänemere naftaleiukohast B8. Uue leiukoha potentsiaali hinnatakse 3,5 miljonile tonnile.

Gaasi- ja naftatöötleja Lotos Groupi tütar, aktsiaselts Petrobaltic plaanib Läänemere lõunaosas naftaleiupiirkonnas B8 puurida päevas kuni 5000 barrelit naftat, vahendas Poola Raadio. Aktsiaseltsi juht Pavel Olechnowicz ütles kommentaariks, et see on järjekordne põhimõtteline samm tugevdada Poola energiajulgeolekut.

Läänemerest on naftat leida proovinud ka meie lõunanaaber Läti. Näiteks 2013. aasta suvel viis Liepaja lähedal oma uuringuid läbi Balin Energy, kes paraku pidi tunnistama, et selles piirkonnas musta kulda ei leidu.

Hetkel kuum