Virge Haavasalu • 8. oktoober 2015 kell 13:30

Hanschmidt: ohverdasime oma töötajad

Infortari juht ja üks omanikke Ain Hanschmidt.  Foto: Andres Haabu

Infortar ohverdas riiklikule lennufirmale oma kaks juhtivtöötajat, kuid Infortari huvisid nad seal esindama ei hakka, kinnitas ettevõtte juht ja üks omanikke Ain Hanschmidt.

Ain Hanschmidt ütles Äripäevale, et tema ei teinud ettepanekut seada senine Infortari tegevjuht Jaan Tamm ja Infortarile kuulunud kirjastuse Vaba Maa juht Ahto Pärl Nordic Avation Groupi juhatuse liikmeteks.

„See asi on lihtsam. Kunagi, kui olime nõus investeerima Estonian Airi, siis ütlesime, et tuleme riigile appi. Tulime riigile appi, et lennuliiklus Tallinnast säiliks. Meie inimesed tegid sisuliselt paar aastat sellega väga palju tööd. Nii Jaan Tamm kui ka Ahto Pärl on väga tugevad spetsialistid,“ kommenteeris Hanschmidt kahe Infortari juhtivtöötaja lahkumist riiklikku lennufirmasse.

„Me ohverdasime oma töö ja tulime appi ning olime nõus oma Infortari inimesed sinna tööle andma. Ja nemad olid nõus minema,“ lisas Hanschmidt. 

Hanschmidt ei nõustunud sellega, nagu annaks ta lahkuvatele töötajatele suunised, kuidas uut ettevõtet juhtida. „Meil on ainult see huvi, et lennuliiklus säiliks. Kas sinna investeerida, on praegu väga raske öelda. Nad lähevad ikka selle ettevõtte huvides tööle, mitte meie,“ kinnitas Infortari juhatuse esimees.

Hanschmidt ütles edasise investeerimishuvi kohta lennufirmasse, et kui riigilt tuleb otsus müüa Estonian Air erainvestorile, siis Infortar seda kindlasti kaalub.

Hetkel kuum