Äripäev • 10. oktoober 2015 kell 11:53

Estonian Air sai kätte teise uue liisinglennuki

Estonian Airi lennukid Tallinna lennujaamas.  Foto: Arno Mikkor

Eile hilisõhtul maandus Tallinna lennuväljal teine CRJ700 reisilennuk, mis tegi oma esimese lennu täna Tallinna-Amsterdami-Tallinna liinil, teatas riiklik lennufirma Estonian Air.

Esimene CRJ700 lennuk saabus Tallinnasse eelmise nädala lõpus. Estonian Airi teatel on lennukite liisinguperiood kaks aastat.

CRJ700 lennukis on 70 istekohta. Lennukid teenindavad suurema nõudlusega sihtkohti, nagu Amsterdam, Stockholm, Brüssel, Oslo, Kiiev jt. Paralleelselt kasutab Estonian Air oma lennukipargis kolme 88kohalist CRJ900 NextGen ja üht 76kohalist Embraer170 lennukit.

Vastavalt Estonian Airi restruktureerimisplaanile algas augustis nelja Embraer170 lennuki tagastamine liisinguandjale. Viimane Embraer170 lahkub Estonian Airi lennukipargist detsembris. Lennukite tagastamine annab Estonian Airile võimaluse minna üle üht tüüpi lennukitega lennukipargile, asendades 76kohalised Embraer170 lennukid 70kohaliste CRJ700 lennukitega.

Hetkel kuum