Mait Kraun • 9. oktoober 2015 kell 21:01

Börs: turgudel selle aasta parim nädal

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud jätkasid pärast kehva kvartalit jõulist taastumist ning see nädal kujunes turgude jaoks selle aasta parimaks, vahendab Bloomberg.

Aktsiad tõusid hoolimata sellest, et energia- ja toorainefirmad ei näidanud head minekut. Apple lisas 2,4 protsenti ja juhtis sellega tehnoloogiasektori tõusu. Alcoa kukkus 6,8 protsenti, sest teatas alumiiniumi ja teiste tööstustoorainete hinnalanguse tõttu vähenenud kasumist.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,1 protsenti 2014 punktini – sellel nädalal tõusis indeks kokku 3,3 protsenti, mis on suurim kasv alates detsembrist. Dow Jonesi indeks lisas 33,74 punkti ja lõpetas päeva 17 084 punktini. Nasdaq Composite indeks tõusis 0,4 protsenti.

„Rahapoliitikud üritavad olla ettevaatlikud, aga globaalse majanduse väljavaadete pärast ei paanitseta,“ ütles Wells Fargo Advantage Fundsi strateeg Brian Jacobsen. „Vaatame, kas S&P500 indeks suudab püsida 2000 punktist kõrgemal ning ehitada enne tulemuste hooaega hinnabaasi."

WTI toornafta hind tõusis täna 0,4 protsenti ja Brent odavnes 0,75 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 49,63 ja 52,65 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind tõusis 1 protsendi võrra ja unts maksab 1155 dollarit.

Hetkel kuum