Äripäev • 12. oktoober 2015
Jaga lugu:

Sõõrumaa ei tööta raha pärast

Urmas Sõõrumaa sõnul ei tohi äri ajades mõtetega krampis olla.  Foto: Raul Mee

Ettevõtja Urmas Sõõrumaa ei tööta enam raha pärast ja innustab teisigi äri ajama vabalt, ilma hirmudeta, rääkis ta Ärikatla korraldatud ebaõnnestumiste päeval.

Ettevõtja Urmas Sõõrumaa ütles, et ei kavatse enam ühtegi äriprojekti raha pärast ette võtta.

Ta meenutas, et ettevõtlus ei ole tal alati libedalt läinud. „Olen üle elanud kaks kriisi. Esimene neist 1997–1998, teine nüüd,” ütles Sõõrumaa, kelle sõnul tagab edu õige suhtumine. „Kui midagi ebaõnnestub, siis mõelge, et ahhaa, mis ma sellest asjast õppida saan, milleks see hea oli.”

„Kui oled ise valmis, siis head asjad tulevad sinu juurde. Pead lihtsalt oskama neid visualiseerida, eesmärgiks püstitada ja siis ilma krampideta nende poole minna. Kui me lähme mõttega krampi, siis me teame, kuidas nende krampis asjadega on. Tuleb ennast vabaks lasta, mitte karta,” selgitas Sõõrumaa.

Soome tööle ei lähe

Sõõrumaa meenutas, et enne ettevõtjaks hakkamist oli ta Soomes palgatööline. „Kuigi palk oli hea, siis mõtlesin, et nüüd lähen koju, keskendun ühele asjale 15-16 tundi päevas. Enne töötab soomlane mulle, kui lähen mina Soome tagasi tööle,” meenutas ta.

Alustades ei teadnud Sõõrumaa ettevõtlusest põhimõtteliselt midagi. „Esimese rahaga ei osanud kohe midagi peale hakata. Kas peaks panema taskusse või kuhugi kirja? Mingisuguseid teadmisi polnud,” kirjeldas Sõõrumaa. „2007. aastal andsin juba tööd 20 000 inimesele, kellest pool olid Venemaal ja Ukrainas. G4S tootis sellel ajal omanikele 2 miljonit eurot kasumit kuus. Mul oli veel ka elektrijaam, mis tootis 1 miljon eurot kasumit kuus," meenutas Sõõrumaa konverentsil.

Ebaõnnestumise päev toimus laupäeval Tallinnas Kultuurikatlas.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum