Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poola-Leedu gaasiühendus lõpetab Balti riikide energiaisolatsiooni

  Eesti, Läti ja Poola peaministrid ning Leedu ja Euroopa Komisjoni presidendid allkirjastasid täna Brüsselis. ühisdeklaratsiooni Poola-Leedu gaasitoru rajamiseks. Foto: Helin Vaher/valitsuse kommunikatsioonibüroo

  Eesti, Läti ja Poola peaminister ning Leedu ja Euroopa Komisjoni president allkirjastasid täna Brüsselis ühisdeklaratsiooni Poola-Leedu gaasitoru rajamiseks. Sellega lõpeb Läänemere piirkonna pikaajaline energiaisolatsioon, teatas Euroopa Komisjon.

  Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ütles, et täna antud allkiri on tunnistus Euroopa solidaarsusest. „See näitab, et juhid teevad vastutustundlikke otsuseid, et suurendada meie turvalisust ja vastupanuvõimet. Tänase lepingu tähendus ei piirdu Balti riikide energiaisolatsiooni lõpetamisega. Oleme toonud piirkonnad üksteisele lähemale. Oleme sõlminud lepingu Euroopat ühendava, mitte seda lahutava taristu loomiseks,” sõnas Juncker ühisdeklaratsioonile alla kirjutades.
  ELi energialiidu strateegia keskne eesmärk on rajada energiataristu puuduvad ühendused. Lepingu allkirjastamine näitab, kuidas jõudude ühendamine saab muuta kõik Euroopa Liidu piirkonnad tugevamaks ja võimaliku energianappuse suhtes vastupidavamaks. Osalisriigid on võtnud endale kohustuse teha koostööd ka tulevikus, et tugevdada piirkonna lõimumist ELi energiasiseturuga.
  Komisjon on võtnud endale ülesande luua ühendused, mis tagavad energiavoogude liikumise sinna, kus seda kõige rohkem vajatakse, ja igale liikmesriigile juurdepääsu vähemalt kolmele energiaallikale. Puuduvate piiriüleste ühenduste ehitamine Läänemere piirkonna ja ülejäänud ELi energiaturu vahele on komisjoni jaoks esmatähtis.
  Tänane leping võimaldab arendajatel alustada ehitustöid, et torujuhe valmiks 2019. aasta detsembriks. Balti riigid ja Poola annavad energiavaldkonna eest vastutavatele ministritele volituse jälgida projekti elluviimist ja tagada, et ehitus kulgeks vastavalt kokkulepitud ajakavale. Seoses lepingule allakirjutamisega tegid kohal olnud riigipead ja valitsusjuhid avalduse, milles kinnitavad oma soovi koostööd jätkata, et siduda riikide energiaturge vastastikku veelgi tihedamalt ja tugevdada nende vastupanuvõimet.
  Poola ja Leedu gaasivõrkude ühendamise toetuslepingule andsid allkirja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker, Eesti peaminister Taavi Rõivas, Poola peaminister Ewa Kopacz, Leedu president Dalia Grybauskaité ning Läti peaminister Laimdota Straujuma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.