Äripäev • 20. oktoober 2015 kell 12:03

Pillesaar: tehke tulevikule mõeldes OÜ

Pillesaar: tehke tulevikule mõeldes OÜ  Foto: Raul Mee

Helmese juht Jaan Pillesaar soovitab tulevikule mõeldes teha OÜ. "Kui tahame, et majandus edeneks, siis minu soovitus on hakata OÜtama. Tehke oma ettevõte, kuid loomulikult makske ka maksud ära," rõhutas Pillesaar täna IKT aastakonverentsil.

Riik saaks Pillesaare sõnul majandusarengule kaasa aidata, kui vähendab radikaalselt sotsiaalmaksu ning finantseerib sotsiaalset kaitset teistest maksuliikidest. "Eestis on vähe IT-tööjõudu seepärast, et meil on kinnine tööjõuturg. Välistööjõudu ei sallita ning haridussüsteemist on pealekasv väga aeglane. Suletud süsteemis peabki tööjõud kiirelt kalliks minema. Meie IT-tööjõud on kallim kui Portugalis või Hispaanias ning seetõttu saavad nad Euroopas odavamaid pakkumisi teha kui meie."

Täna toimub IKT aastakonverents, kus kohtuvad IT-juhid ja –spetsialistid, aga ka need juhid, kes soovivad IKT abiga oma ettevõtet kasvatada. Loe uudiseid konverentsil toimuvast Äripäeva teemaveebist ituudised.

Hetkel kuum