Äripäev • 6. november 2015 kell 7:00

Dilberti looja investeeris Eesti võlupotti

Eesti idufirma Click & Grow sai sel aastal investeeringutena ligi 2 miljonit dollarit. Firma investorite hulka kuuluvad nüüd ka maailmakuulsa Dilberti koomiksi autor Scott Adams ja Facebooki üks esimesi insenere Ruchi Sanghvi.

Click & Grow on Mattias Lepa asutatud Eesti ettevõte, mis alustas 2011. aastal nutikate taimepottide tootmist. Ettevõtte unikaalne tehnoloogia võimaldab kasvatada ürte, lilli ja isegi toidutaimi ka keerulistes oludes. Click & Grow on müünud enam kui 300 000 nutikat taimepotti.

Uued investorid põhjendavad oma otsust sellega, et Click & Grow tehnoloogia on täna üks väheseid, mis võimaldaks linnaruumis toitu kasvatada poodides müügil olevale värskel toidu hinnale lähedase hinnaga.

Click & Grow asutaja Mattias Lepa sõnul ongi nende tehnoloogia viimine farmindusse ja toidutoomisesse uue investeeringu rakendamise peaeesmärk: “Meie tehnoloogia on 70-80% odavam kui näiteks täna laialdaselt levinud taimekasvatuse meetodid hüdropoonika ja aeropoonika,” kinnitas Lepp. “Ka meie investorid usuvad seda ning tahavad tulevikus näha, et kõigil on võimalik lihtsasti ja odavalt lokaalset toitu ise kasvatada ja tarbida”, lisas ta.

Click & Growsse on lisaks Scott Adamsile ja Ruchi Sanghvile investeerinud ka näiteks Skype’i üks loojaid Jaan Tallinn.

Hetkel kuum