Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uurijad: Vene reisilennuki pardal oli pomm

  Egiptuses alla kukkunud Kogalõmavia Airbus-321.Foto: epa

  Uurijad, kes analüüsisid eelmisel laupäeval allakukkunud Vene reisilennuki kaht musta kasti, on veendunud, et lennukatastroof ei olnud õnnetusjuhtum, vahendasid telekanal France 2 uudised.

  Pardasalvestite uurijad ütlesid, et kokpiti helisalvesti tõendab plahvatust ning lennuandmete salvesti annab kinnituse, et plahvatus ei olnud õnnetusjuhtum - ei ole ühtegi märki lennuki mehaanilisest rikkest, teatasid Prantsuse teleuudised.
  Pardasalvesti põhjal kulgesid lennu esimesed 24 minutit hästi, aga siis korraga oli blackout ja kadunud oli ka kokpiti vestlus. Kõik oli "brutaalne ja ootamatu", mis tõendab uurijatele, et pardal plahvatas pomm.
  CNN vahendas, et Venemaa presidendi Vladimir Putini otsusega lükkab Venemaa edasi kõik lennud Egiptusesse, kuni pole selge, mis juhtus Kogalõmaviale kuulunud lennukiga Siinai poolsaare kohal. Putin võttis kuulda terrorismivastase komitee nõuandeid ning lubas kõigile Venemaa kodanikele Egiptusest koju naasmisel igakülgset abi, rääkis CNN.
  Putini otsuse üks ajend oli ka see, et Ühendriigid ja Suurbritannia jagasid Venemaaga oma luureandmeid seoses uurimise all oleva lennukatastroofiga, tunnistas Putini pressisekretär Dmitri Peskov täna CNNile.
  Venemaa on seni tõrjunud mõtet, et reisilennuki pardal võis olla lõhkekeha. Ka Egiptuse võimud lükkavad jätkuvalt pommiversiooni ümber ning on häiritud selle levitamisest - kogu tragöödia ähvardab anda tõsise hoobi riigi turismisektorile.
  Pommiversiooni käis juba kolmapäeval välja Briti luure ning see oli ka põhjus, miks Suurbritannia peatas lennud Egiptuse kuurorti Sharm el Sheikhi, ning asus oma seal puhkavad kodanikke kodumaale tagasi tooma.
  BBC vahendas, et pommi smugeldas pardale tõenäoliselt keegi Sharm el Sheikhi lennujaamas töötav terroristidega seotud isik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Jaemüüjad hoidsid USA aktsiaturge vee peal
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.