Maarit Eerme • 10. november 2015 kell 10:00

LHV: e-poed peavad liikuma maksetega uuele tasemele

LHV Panga jaepanganduse juht Andres Kitter   Foto: Eiko Kink

LHV Panga jaepanganduse juht Andres Kitter ütles, et Eestis tehakse e-keskkondades pangakaardiga kõigest 15% maksetest, millest suurem osa läib läbi pangalingi - see aga on kliendile aeganõudvam protsess.

Kitteri sõnul on Eesti e-kaupluste makselahendused põhiliselt pangalingi-kesksed. Tema sõnul pangalink on ja jääb ning lahendab kindlasti paljud maksesituatsioonid, kuid see ei sobi igas olukorras.

Tema sõnul puudub Eestis praegu hea korduvmaksete ja ühe kliki maksete lahendus. „Pangakaardiga makse on klassikaline mugavuspakkumine, mida täna Eestis väga palju ei kasutata,“ sõnas Kitter, lisades, et see on ka üks põhjus, miks LHV hakkas arendama lihtsat interneti-kaardimakset.

Loe pikemalt Äripäeva kaubanduse teemaveebist.

Hetkel kuum