Äripäev • 11. november 2015 kell 10:51

EASi toel on loodud 500 uut ettevõtet

EASi toel on loodud 500 uut ettevõtet.  Foto: Panthermedia/Scanpix

Ernst&Youngi uuringust selgus, et Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse teenuste toel ja rahalise abita on viimasel kolmel aastal loodud 500 uut ettevõtet, teatas EAS

EASi arendusüksuse juht Tanel Rebane ütles, et kui siiani oli EASi põhifookus toetuste andmisel, siis viimasel aastal on suurem rõhk pandud teenustele. „Pakume ettevõtetele rohkem mitterahalist abi teenustepaketi kujul. Sinna kuuluvad näiteks koolitused, arenguprogrammid, messidel ja kontaktreisidel osalemine,“ selgitas Rebane. Ernst&Young analüüsist selgus, et tänu nendele teenustele on rahalise toeta asutatud 500 uut ettevõtet.

EASi teenuseid on viimasel kolmel aastal kasutanud üle 1000 ettevõtte ja üle 1500 inimese. Rebane lisas, et need ettevõtted annavad kogu Eesti ettevõtete müügitulust ja lisandväärtusest 5% ning ärikasumist 6%. „Oluline on märkida, et need ettevõtted ei ole saanud EASilt toetust.“

Ettevõtjad hindasid järgmisi EASi teenuseid: disainibuldooser, Ajujaht, alustava ettevõtja baaskoolitus, ärimentorprogramm, väikeettevõtja arenguprogramm, tööstusjuhi strateegiakool, ärimudeli praktikum, tootearenduse meistriklass, ühisstendid, kontaktreisid, ekspordibuldooserid, koolitused ja ekspordipartneri otsingu teenus. 

Hetkel kuum