• Jaga lugu:

  Putinile kanti ette: Vene reisilennuki kukutas pomm

  Egiptuses alla kukkunud Kogalõmavia Airbus A321.Foto: epa

  Venemaa reisilennuk kukkus Egiptuses alla terroriakti tagajärjel, kandis FSB direktor täna hommikul ette Venemaa presidendile Vladimir Putinile.

  Kremli kodulehe vahendusel raporteeris FSB ehk Föderaalse Julgeolekuteenistuse juht Aleksandr Bortnikov Putinile, et Airbus A321 kukkus 31. oktoobril Siinai poolsaare kohal alla terrorirünnaku tagajärjel. 
  „Meie spetsialistide hinnangul plahvatas lennuki pardal isevalmistatud lõhkeseade võimsusega 1kg trotüüli ekvivalenti, mille tulemusel toimus lennuki lagunemine õhus, millega on ka seletatav ka lennukiosade laialipaisatus suurel territooriumil,“ selgitas Bortnikov ettekandes Venemaa presidendile Vladimir Putinile. „Võib täie kindlusega väita, et see oli terroriakt,“ võttis FSB ülem ettekande kokku.
  Eile vahendas Venemaa meedia, et kohtumisel Itaalia peaministri Matteo Renziga märkis Putin, et A321 huku materjalide läbivaatamine hakkab lõpule jõudma.
  Kümmekond päeva tagasi teatasid uurijad, et lennuki mustadest kastidest on kätte saadud kogu info. Esimene dešifreering viitab sellele, et stardist kuni kukkumiseni oli lennuk õhus 23 minutit ning et enne katastroofi kogus lennuk järjest kõrgust ja saavutas kiiruse 521 kilomeetrit tunnis. Lindistuse viimastel sekunditel on kuulda vaid müra.
  Ettevõttele Kogalõmavia kuulunud lennuk Airbus A321, mis lendas Egiptuse kuurordist Sharm el Sheikist Peterburi, kukkus 31. oktoobril Siinai poolsaare kohal alla. Kõik pardal olnud 224 inimest (peamiselt venemaalased) hukkusid. Katastroofi eest võttis vastutuse terroristlik rühmitus Islamiriik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.