Äripäev • 18. november 2015 kell 11:45

Advokaadid: Savisaar ei saa uuesti kohtusse minna

Edgar Savisaar teel kaposse ülekuulamisele.  Foto: Andres Haabu

Täna Postimehe ja Tuuli Kochi hagemisest loobunud Edgar Savisaar ütles, et naaseb kohtuasja juurde pärast Keskerakonna kongressi. Advokaatide sõnul ei saa ta aga sama nõudega uuesti kohtusse minna.

Postimehe ja ajakirjanik Tuuli Kochi esindajad, advokaadibüroo Concordia advokaadid Helen Hääl ja Liis Tedder selgitasid, et hagist loobumine on üks kohtumenetluse lõpetamise alus, mida võib kasutada kuni hagi kohta tehtava lahendi jõustumiseni, kirjutab Postimees. Ehkki teoreetiliselt on võimalik, et kohus ei võta loobumist vastu, näiteks juhul, kui sellega rikutaks olulist avalikku huvi, siis advokaatide hinnangul neid aluseid praegusel juhul ei eksisteeri.

Hagist loobumise vastuvõtmisel teeb kohus menetluse lõpetamise kohta määruse, millega tühistab eelnevad asjas tehtud kohtulahendid, mis on advokaatide hinnangul ilmselt Savisaare eesmärk. Hagist loobumine aga tähendab, et hageja ei saa sama nõudega uuesti kohtusse pöörduda.

Ühtlasi kinnitasid advokaadid, et hagist loobumise korral tuleb Savisaarel hüvitada kohtumenetlusega tekkinud kulud, sealhulgas ka vastaspoole õigusabikulud. 

Loe pikemalt Postimehest.

Savisaar teatas täna, et loobub Postimehega kohtuvaidlusest selle üle, et ajalehes nimetati teda mõjuagendiks.

Hetkel kuum