Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rõivas sõitis Hiinasse

  Hiina lipp. Rõivas ja äridelegatsioon sõitsid Hiinasse.Foto: EPA

  Peaminister Taavi Rõivas alustas täna koos äridelegatsiooniga ametlikku visiiti Hiina Rahvavabariiki, kus toimub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina tippkohtumine.

  Rõivasel on plaanis kohtumised Hiina presidendi ja peaministri ning rahandusministriga.
  Visiidi peaeesmärk luua majanduskoostöö võimalusi Hiinaga. Täna hommikul kohtus Rõivas Shanghai linnapea Yang Xiongiga, kellega arutati koostöövõmalusi 24 miljoni elanikuga Shanghai ning Eesti vahel. Leiti, et Eesti IT-kogemus kattub hästi Shanghai strateegiliste arenguga. 
  Lisaks andis Rõivas Eesti e-riiki ja ettevõtluskeskkonda tutvustava loengu Shanghai Teadus- ja Tehnikaülikooli tudengitele ning avas Eesti kunstniku Reti Saksa näituse ülikooli Balti- ja Põhjamaade kultuurikeskuses. Peaminister kohtus Shanghais ka kohalike eestlastega.
  Peaministrit saatvasse äridelegatsiooni kuulub 13 ettevõtet.
  Rõivas naaseb Eestisse reede õhtul.
  Peaministriga Hiina sõitnud äridelegatsiooni koosseis:
  Indrek Laul, Estonia Klaverivabrik AS, nõukogu esimeesAavo Kärmas, Eesti Post AS/Omniva, juhatuse esimeesHando Sutter, Eesti Energia AS, juhatuse esimeesSulev Loo, AS Eesti Raudtee, juhatuse esimeesRichard Tomingas, BRE Estonia OÜ, president         Indrek Kasela, Amber Trust Eesti OÜ, nõunikSven Lõokene, Reisieksperdi AS, juhatuse liigeErik Ringmaa, AS Tallinna Sadam, kommertsjuhtJames Oates, Cicero Capital OÜ, tegevjuhtSiim Kabrits, Berry Group OÜ,  müügijuhtJaak Nigul, OÜ Tarmeko KV, juhatuse liigeErkki Lõhmus, RICH International Creative Haircare OÜ, juhatuse liigeKristiina Vassilkova, Alfred & Partners OÜ ("Estelon"), kaasasutaja ja partnerKaarel Väer, AS Saare Erek, juhatuse liigeIndrek Pällo, Välisinvesteeringute keskus/Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, direktor       Priit Martinson, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus,  välisinvesteeringute nõunik HiinasKaspar Korjus, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, e-residentsuse projekti juht
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Raadiohommikus: Tallinna Kaubamaja, Baltic Horizon Fund, muusika idufirma ja mööblisse investeerimine
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.