Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valdo Kalm: „Üks etapp sai läbi“

  Valdko Kalm lõpetab Eesti Telekomis töö.Foto: Raigo Pajula

  Pea 30 aastat Eesti Telekomis töötanud ja 15 aastat seda juhtinud Valdo Kalmu etapp ettevõttes sai läbi. „Eks ikka on kahju,“ lausus Kalm.

  Pikaaegne Eesti Telekomi juht Valdo Kalm asub eesliinilt tahapoole ning aktiivse juhtimise asemel hakkab ta nõustama Telia Sonera Euroopa üksuses Balti ärisid. Eesti Telekomi juhatuse esimeheks saab tema asemel rootslane, praegune Leedu Omniteli juhatuse esimees Dan Strömberg.
  Küsimustele vastab ametist lahkuv Valdo Kalm:
  Asute TeliaSonera Euroopa üksuses nõustama Balti ärisid – mida see tähendab?
  See tähendab seda, et Telia Soneras on natuke suurem strateegiline muudatus. Nad on müümas oma Euraasia ärisid, sellest oli uudis ka, ja sellest lähtuvalt on Telia Sonera suurem fookus just Skandinaavial ja Baltimaadel. Balti riikides tahetakse näha samasugust arengut, nagu Eestis on olnud. Fiks- ja mobiiliettevõtted liituvad, Eestis on nüüd üks Eesti Telekom. Sama protsess on startinud juba Leedus, Läti kohta ma palju kommenteerida ei saa, sest Telia Sonera on börsiettevõte.
  Kuid iseenesest on see õige suund – ühendada erinevad tehnoloogiad ühte ettevõttesse ja pakkuda integreeritud lahendusi klientidele, nii on Eestis juhtunud ja Eesti Telekomi on selle eest tunnustatud.
  Kus te tööle asute?
  Ma alguses saan seda tööd Eestis teha, õnneks (naerab). Tänapäeva tehnoloogilised vahendid on niivõrd head ja mul on kokkulepe – tänapäeval on videokonverentsid ka võimalikud. Eks loomulikult tuleb veidi ka liikuda, reisida. Kuid me ise kasutame oma töös nii firma- kui ka grupisiseselt pidevalt videokonverentsi võimalust.
  On see uus amet teie jaoks edasiminek, et tööd ja võimalusi tuleb juurde, või on see tagasivaatav olukord, kus saab nautida tehtut ja tugineda kogemusele?
  See on mõlemat. Töö rahvusvahelistub. Teisest küljest, ma olen 15 aastat olnud siin juhatuse esimees – ühes suures kontsernis pole midagi väga imelikku, kui on roteerumispoliitika. Te ju teate, et eestlasi on siit ennegi välja läinud ja selline roteerumispoliitika on üsna loomulik, mingisugune etapp saab tehtud ja siis tuleb keegi teine mees seda asja edasi tegema. Praegu on selleks suurte kogemustega rootslane, tegemist on asjatundjaga.
  Kas tundsite ka ise, et etapp sai teie jaoks läbi? Kas saite teha ära need asjad, mida teha tahtsite?
  Ma võin nii öelda, jah. Aga seda küll mitte, et Eesti Telekom on nüüd valmis, kaugel sellest(naerab).
  Eelmise aasta ettevõtete liitmine oli mõnes mõttes juba varasem visioon. Ja mul on hea meel, et Eestit on tunnustatud, meie inimesi on tunnustatud. Meil on tegelikult tulemas eelmisest aastast ka väga head tulemused. Kui head, seda ei saa veel öelda, aga head.
  Meil on head kokkupandud lahendused, sõltumata tehnoloogiast jõuab pilt inimese seadmesse, näiteks MinuTV. Sellised tehnoloogiast mittesõltuvad lahendused peavadki kliendini jõudma. Neid asju peab hakkama rohkem võimendama.
   
  Olete olnud ettevõttes väga pikaaegne juht, kas teil kahju pole tahaplaanile astuda?
  Noh, eks mul natuke ikka on. Lahkun Eesti Telekomist sooja tundega, tõmban uuel aastal joone alla. Loomulikult on. Ma olen siin pidanud väga erinevaid ameteid, 8-9 ametit kõigi nende aastate jooksul.
  Aastaid võib vist kümnetes lugeda?
  Jah, 30 tuleb juba täis. Aga, kui veidi mõelda, siis tippjuhina on see periood olnud pikk ning sellises kohas on vaja ka natuke vaheldust. Mina lahkun täiesti sooja tundega. On tehtud palju ja liigume edasi.
  Kas olete selle peale ka mõelnud, et hakates nõustama, saab teie töö olema rahulikum. Telekomis olete  olnud aktiivselt esiplaanil ja juhtinud – kas võib juhtuda, et otsite endale varsti hoopis uue väljakutse?
  Ma selle üle praegu ei spekuleeriks. Eks mu töö on olnud ka lihtsalt selline, et kui oled suure kliendibaasiga ettevõte, siis ei saa olla väga suletud.
  Kuid tõepoolest, töö on nüüd natuke teise iseloomuga. Kuid selle üle ma ei tahaks praegu spekuleerida, millega see asi täpselt päädib. Seda praegu ei saa veel avaldada.
  Kas ise olete selle muutusega rahul?
  Praegu küll, kui ma olen selle enda jaoks selgeks ka mõelnud, et see on paras etapp olnud. Kuid minu isik pole nii tähtis, tähtis on see, et ettevõte areneks. Ja meiega oldaks rahul, see on väga tähtis. Tähtis on, et areng jätkuks.
  Kui hea juht on Dan Strömberg?
  Tean teda, mitte niiväga hästi, aga tean. Tal on rahvusvaheline kogemus, on päris hästi hakkama saanud. Ta tunneb ala.
  Kas usute, et temast saab teist parem juht?
  (naerab) Ma ei oska seda öelda. Ma ei oska seda kommenteerida. Kuid kogemust tal on.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Saudi Araabia investeerimisfond ostis 7 miljardi eest USA aktsiaid
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.