Äripäev • 27. november 2015 kell 9:39

Kreml tõrjub Türgi jutte lendude peatamisest

Türgi tulistas oma piiril alla Vene pommitaja Su-24.  Foto: epa

Kremlist anti teada, et Vene lennuvägi jätkab Süüria aladel senist tegutsemist – ilma ühegi piiranguta.

President Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov ei kinnitanud infot selle kohta, nagu oleks Venemaa jõudnud Türgiga kokkuleppele lõpetada lennud Türgi piirialade kohal, et vältida edasisi vahejuhtumeid.

„Mulle pole sellistest kokkulepetest midagi teada. Me lähtume sellest, et Vene õhujõud jätkavad Süürias toetusoperatsiooni terrorirühmituste vastu ning tegutseme ilma ühegi piiranguta kõigile hästi teada missiooni raames,“ teatas Peskov täna ajakirjanikele.

Peskov meenutas ka Vene kaitseministeeriumi teadet selle kohta, et kõik sõjalised kontaktid Türgiga on peatatud.

Täna kirjutas Türgi päevaleht Hurriyet, et Türgi õhujõud katkestasid Süüria kohal lennud, mida seni tehti kooskõlas USAga Islamiriigi vastu. Lendude peatamise otsus olevat vastu võetud Moskva ja Ankara äsja puhkenud kriisi tõttu, lisab väljaanne.

Anonüümsust palunud allikad kinnitasid väljaandele, et Türgi pommitajate lendude peatamisega USA sõjalises operatsioonis Islamiriigi vastu olid nõus kõik osapooled ning et selle otsusega peatas ka Venemaa Türgi piiri lähedal oma sõjalise tegevuse, kirjutas leht.

Hetkel kuum