Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Odav nafta hind survestab Saudi panku

  Foto: EPA

  Saudi Araabia pankadele hakkavad langevad naftahinnad üha suuremat survet avaldama, vahendab Bloomberg.

  Pankade omavaheliste laenude määr tegi novembris viimase seitsme aasta suurima kasvu, olles kasvanud juba viimased viis kuud järjest. Eelmisel kuul kukkusid pankade hoiused, mis sundisid laenajaid otsima üksteiselt rohkem finantseeringuid.
  “Oktoobris tegid hoiused tõenäolisemalt suurima languse alates 1990-st,” sõnas EFG-Hermes Holding SAE analüütik Murad Ansari.
  “Valitsusepoolsed maksed lepingute osapooltele on hilinenud ja see on ka üks erasektori hoiuste languse põhjuseid. Avaliku sektori hoiused kukuvad seetõttu, et valitsus töötab puudujäägiga,” selgitas ta.
  Panga laenukulude tõus on järjekordne tõend selle kohta, millist mõju on nafta hinna 37% langus viimase 12 kuu jooksul avaldanud riigile, mille valitsuse sissetuleku moodustab 90% ulatuses energiast saadav tulu.
  Spekulandid panustavad üha enam sellele, et Saudi riaal võidakse peagi devalveerida.
  Standard & Poor’s alandas eelmisel kuul riigi krediidireitingut, viidates eelarvedefitsiidile.
  Saudi Araabia rakendab mitmeid kärpemeetmeid, kuna üha madalamale kukkuv naftahind avaldab juba survet riigi eelarvele.
  Nõudmiseni hoiused kukkusid oktoobris 59,5 miljardi riaali ehk13,3 miljardi dollari võrra; ettevõtete ja eraisikute hoiused kukkusid 23,2 miljardi riaali võrra, selgub SAMA andmetest.
  Valitsus on sellel aastal laenanud kohalikelt pankadelt ja institutsioonidelt läbi võlakirjade emiteerimise vähemalt 55 miljardit riaali lappimaks eelarveauku ning IMFi hinnangul võib see summa järgmisel aastal veelgi kasvada. 
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.