Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus aasta pakub nafta hindadele lootust

  Foto: EPA

  Toornafta hinnad on 2015. aastal olnud üpriski volatiilsed, olles kukkunud ligikaudu 20% alates aasta algusest. Hindade langus tuleneb peamiselt ületootmisest, mis on kaasa toonud ligi 50% hinnalanguse võrreldes eelmise suve kõrgeima hinnaga, milleks oli 60 dollarit.

  Suur hulk investoreid aga usuvad, et järgmisel aastal võib nafta hind taas tõusma hakata, vahendab CNBC.
  Madalatel nafta hindadel on aga olnud positiivne mõju enamikule lääneriikide majandustele, kuna tarbijad ja ettevõtted on kasu lõiganud odavast kütusehinnast. Samas on terava languse teinud hinnad aga veelgi enam rõhutanud muret madala inflatsiooni ja kesise globaalse majanduskasvu üle.
  See omakorda on tõstatanud küsimusi majanduse taastumise üle, seda eriti USAs, kus Föderaalreserv tõstab suure tõenäsusega veel sellel aastal esmaskordselt ligi 10 aasta jooksul intressimäärasid.
  Wells Fargo Asset Managementi investeerimisanalüütik
  Jim Paulsen märkis, et ajaloolisest perspektiivist vaadatuna on kõik varasemad naftahindade langused põhjustanud USA majanduse paranemise kiirenemist ning ühtlasi on peaaegu koheselt tõusnud ka intressimäärad.
  “See on stimulant, mitte nõrga kasvu eelkäija. See on tuleviku majanduskasvu stimulant ning varasemalt on see toiminud,” lisas ta.
  Varasemalt on toonafta hind peale oma madalaima taseme saavutamist järgneva 12 kuu jooksul teinud ligi 80% tõusu.
  Toornafta hind on praegu ligikaudu 41 dollarit barreli eest. Paulsen prongoosib, et nafta hind stabiliseerub ning taastub 2016. aastal osaliselt. Tema hinnangul võib Brenti toornafta hind kerkida 63 dollarile barreli eest ning WTI toornafta barreli hind 60 dollarile.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kui nii jätkame, läheb Made in Estonia pausile
Vanast harjumusest mõtlemine, et Lääne-Euroopas on kõik või peaaegu kõik kallim kui meil, mõjub uinutavalt ja viib eksiteele. Eesti pole enam odav riik. Järelikult ei tohi ka riigihangetel soodsaim hind ruulida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Vanast harjumusest mõtlemine, et Lääne-Euroopas on kõik või peaaegu kõik kallim kui meil, mõjub uinutavalt ja viib eksiteele. Eesti pole enam odav riik. Järelikult ei tohi ka riigihangetel soodsaim hind ruulida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsia näitab täna jõuetuse märke
Enefit Greeni aktsia hakkas neljapäeval pärast hommikuse 4,932eurose hinnarekordi purustamist siiski langema. Esimese kauplemistunni lõpuks oli aktsia kukkunud kolmapäevasest sulgumishinnast 2,27%.
Enefit Greeni aktsia hakkas neljapäeval pärast hommikuse 4,932eurose hinnarekordi purustamist siiski langema. Esimese kauplemistunni lõpuks oli aktsia kukkunud kolmapäevasest sulgumishinnast 2,27%.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lõpetab Schengeni viisaga venemaalaste riiki lubamise
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.