3. detsember 2015 kell 18:13

Zuckerberg jääb ka pärast annetamist miljardäriks

Facebooki asutaja Mark Zuckerberg  

Facebooki asutaja Mark Zuckerberg plaanib annetada 99 protsenti oma aktsiatest. Pärast seda on ta aga jätkuvalt miljardär, kirjutab Bloomberg.

Eile teatasid Facebooki asutaja Mark Zuckerberg ja tema abikaasa Priscilla Chan, et annetavad elu jooksul 99 protsenti oma Facebooki aktsiatest heategevuseks. Praegu on annetatava vara väärtus kokku 45 miljardit dollarit ja see seab filantroopias uusi standardeid.

Võrreldes teistega, kes oma vara miljardites annetada plaanivad, on Zuckerberg suhteliselt noor. Tema annetamine on ka veidi erinev – aktsiad lähevad Chan Zuckerberg Initiative fondi, mis saab investeerida ka ettevõtetesse ja teha poliitilisi annetusi.

Facebook on investoritele kinnitanud, et Zuckerberg ei anna järgmise kolme aasta jooksul iga-aastaselt ära üle miljardi dollari. See tähendab, et ta kontrollib ja juhib sotsiaalmeedia ettevõtet ka tulevikus. Isegi, kui ta aktsiad ära annab, ei jää ta vaeseks.

Nimelt annab Zuckerberg ära 99 protsenti Facebooki aktsiatest. Pärast seda jääb tal järele 450 miljoni dollari väärtuses aktsiaid. Sinna hulka ei ole arvestatud ka Zuckerbergi sularaha (950 miljonit dollarit) ja kinnisvara (175 miljonit dollarit).

Hetkel kuum