Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uues lennufirmas uus amet: külalispiloodina Tallinnas

  Carpatairi esimene ohvitser Darie Andron lendab detsembris Nordic Aviationi tellimusel Tallinnast peamiselt Oslosse. Foto: Andras Kralla

  Uue rahvusliku lennufirma Nordic Aviationi pakutavatel lendudel töötavad inimesed on valdavalt välismaalased, kes on Tallinnas korraga kuni kuu ning siis roteeruvad juba uude linna komandeeringusse.

  Pool tundi pärast keskpäeva on Tallinna lennujaamas haudvaikus. Turvamehe sammud kajavad inimtühjas saalis. On vaikusehetk pärast hommikust tipptundi ja enne õhtust sagimist.
  Ometigi pole Carpatairi esimest ohvitseri Darie Androni kusagil näha. Toimus ettenägematu muudatus ja Oslo asemel pidi ta lendama hoopis Brüsselisse. Lubas kell kaks tagasi olla. Poolteist tundi hiljem ongi ta kohal. Tuleb rõõmsalt oma väikest kohvrit järel vedades läbi endiselt tühja lennujaama.
  Rumeenlase Darie Androni töökoht on kokpitis võõra maa ja taeva vahel. Ta on Carpatairi esimene ohvitser, sel kuul töökohaks peamiselt Nordic Aviationi korraldatav Tallinna–Oslo lennuliin. Vahel aga on tema sajakohalist Fokker 70/100 vaja ka mõnele muule liinile, näiteks Brüsselisse, kuhu viis õhukoridor teda seekord.
  Nordic Aviationi heaks, kes rendib Carpatairilt lennukeid koos meeskondadega, töötab ta praegu alates novembri lõpust kuni 20. detsembrini. Siis tulevad jõulud kodus Rumeenias ja uuel aastal jälle uus linn ja riik. Aga võib-olla toob fortuuna ta ka kohe tagasi Tallinna.
  Täpselt niiviisi käibki töö Rumeenia lennufirmas Carpatair, kelle lennukite ja meeskondadega teenindatavate firmade ringi lisandus 8. novembril ka Nordic Aviation.
  Tõeliselt põhjamaine lennujaam
  Kui Estonian Airi piloodid, kes praegu laias maailmas tööd otsivad, läksid pärast sinivalge lennuki Tallinnas parkimist igal õhtul oma koju, siis Nordic Aviation, kel oma lennukeid ja piloote pole, kasutab liinide teenindamisel iga päev kolme lennufirmat ja nende sadakonda töötajat.
  Täpselt selliste ilma enda lennukiteta lennufirmade teenindamisele ongi keskendunud Carpatair, kus Andron töötab. Lisaks Nordic Aviationi teenindamisele Tallinnas on Carpatairi kodulennujaamad ka Rootsis Örebros ja Itaalias, kus firma teeb tšarterlende peamiselt kuurortidesse.
  Vahetult enne Tallinna tulekut töötaski Andron Örebros.
  Carpatairi esimene ohvitser Darie Andron maandus äsja Nordic Aviationi lennuga Tallinnas.Foto: Andras Kralla

  Ühe päeva jooksul töötab Nordic Aviationi korraldatud lendudel 15-20 erinevate lennufirmade pardameeskonda. Seejuures on ühes meeskonnas 3-5 liiget.

  Lennukipark koos meeskondadega on renditud lennufirmadelt BMI (Suurbritannia), NextJet (Rootsi) ja Carpatair (Rumeenia).

  Lisaks kasutab uus rahvuslik lennufirma Adria Airways lennuettevõtja sertifikaati, kommertsplatvormi ning piletimüügisüsteemi, mille kaudu müüaksegi pileteid nende kolme lennufirma lennukitele.

  Sama ootamatult, nagu toimus Estonian Airi sulgemine, tuli ka vajadus uute lennufirmade ja nende töötajate järele. Andron aga ei osalenud Nordic Aviationi lendude kõige esimeses rotatsioonis, mis algas 8. novembril, vaid saabus siia novembri lõpus. Tema teadis seega oma Tallinna tulekust ette märksa pikemalt.
  Eestis polnud ta kunagi varem käinud, kuigi on lennanud viimase viie aasta jooksul esimese ohvitserina kõikidesse Euroopa peamistesse lennujaamadesse.
  Oma lemmiklennujaama tal kogemustega lendurina tekkinud ei ole, pigem vaatab Andron tööotsi ikka turisti pilguga – Vahemeremaadesse on alati tore lennata, eriti Itaaliasse. Seal on hea söök, soe päike ja merevesi.
  Andron ütleb, et Tallinna lennujaam pole üldsegi nii väga väike, Euroopa mastaabis pigem keskmiste seas. Töökultuur on Tallinna lennujaamas tema hinnangul väga põhjamaine. „Kõik inimesed teevad siin oma tööd väga korralikult, pole midagi kaootilist nagu vahel võib olla mõnes Vahemeremaa lennujaamas. Siin on rahulik ja süsteem toimib,“ räägib ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
USA aktsiaturg trimmis kolmapäevast hüpet veidi väiksemaks
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Rahasadu! Graanul Investi omanikud võtsid kümneid miljoneid dividende "See oli osa tehingust"
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.