Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome: asüülitaotlejad peaksid töötama tasuta

  Soome justiits- ja tööminister Jari LindströmFoto: epa

  Soome plaanib karmistada immigratsioonipoliitikat: valitsuse plaani kohaselt võiksid asüülitaotlejad töötada tasuta, samuti peavad nad tundma õppima Soome kultuuri ja ühiskonda, vahendab Telegraph.

  Lisaks plaanib Soome hakata kaks korda aastas hindama olukorda asüülitaotlejate kodumaal ning vajadusel tühistama ka elamisloa.
  Sel aastal on Soomesse jõudnud juba 32 000 asüülitaotlejat, möödunud aastal oli sama näitaja üksnes 3200.
  Soome valitsuse andmeil püütakse tulevikus kiirendada nende migrantide tagasisaatmist, kes asüülitaotlejaks ei kvalifitseeru. Valitsuse hinnangul keeldutakse asüüli andmast umbes kahele kolmandikule taotlejaist.
  Soome majandus näitab allakäiku juba neljandat aastat järjest, mistõttu on ühiskonnas tekkinud üsnagi vastakad meeleolud. Soome politsei uurib mitut juhtumit, kus asüülitaotlejaid kahtlustatakse vägistamises. Teisalt on Soome ühiskonnas pead tõstmas ka vihakuriteod asüülitaotlejate vastu.
  Ühtlasi andis Soome valitsus teada, et plaanib tööealistele asüülitaotlejatele leida sobiva töökoha, et vähendada frustratsiooni ning masenduse tõenäosust.
  Soome justiits- ja tööminister Jari Lindström selgitas, et tegu pole ilmtingimata tasustatud tööga. „Mida rohkem inimesed tegevusetult on, seda frustreerunumaks nad muutuvad,“ tõdes ta.
  Lisaks sellele tutvuvad asüülitaotlejad ka Soome ühiskonna ning kultuuriga, erilist rõhku pannakse naiste ja laste õigustele. Lindströmi hinnangul ei saa seejärel ükski asüülitaotleja hiljem väita, et nemad neist teemadest midagi ei tea.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.