Äripäev • 16. detsember 2015 kell 8:35

Investor Toomas pääses mõjukate edetabelisse

Investor Toomas  Foto: Anti Veermaa

Investor Toomas hõivas Eesti Ekspressi kõige mõjukamate väljamõeldud tegelaste edetabelis väärika koha teises kümnes.

Toomas kogus 14 punkti ja jagas 17.-19. kohta. „Kas keegi teab kedagi , kes tunneb kedagi, kes on kuulnud midagi Investor Toomasest ja ei ole samal ajal Äripäeva lugeja? IT-äris tegutsev Toomas on 2002. aastast Äripäeva veergudel esinev imaginaarne investor, kes omab reaalset investeerimisportfelli. Selle väärtus on praegu 236 000 eurot,“ kirjutas Eesti Ekspress.

Sama palju punkte kogusid ka Nukitsamees ja Sipsik. Esikoha hõivas Lotte ja teise Kalevipoeg.

Eesti Ekspressi algses valikus oli ligi 70 tegelast, kelle poolt sai hääle anda nädalavahetusel lehe veebiküljel. Seejärel vaadati, kellel on kõige rohkem vasteid Google’i otsingus (yandex.ru andnuks ilmselt teise tulemuse). Lisapunkti said tegelased siis, kui neist on tehtud raamat, film, telesari või teatrietendus.

Edetabeli koostamist inspireeris Eesti Päevalehe mõjukate edetabel, mille võitjaks osutus ootamatult Marju Lauristin.

Hetkel kuum