Marge Väikenurm • 16. detsember 2015 kell 7:11

Oleg Ossinovski: milleks rumalusi kommenteerida?

Skinest Grupi omanik Oleg Ossinovski ei soovi kahtlustust kommenteerida.  Foto: Andras Kralla

Suurärimees Oleg Ossinovski keeldus Eesti Päevalehe tänases artiklis toodud andmeid kommenteerimast. Äripäeva küsimusele, miks ta kommenteerida ei soovi, vastas Ossinovski: "Milleks rumalusi kommenteerida?"

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Oleg Ossinovski on saanud lehe andmetel Läti korruptsioonivastase võitluse büroolt KNABilt ametliku kahtlustuse Läti raudtee eksjuhile poole miljoni eurose altkäemaksu andmises.

Kahtlustuse järgi nõustus Ossinovski maksma Läti Raudtee toonasele juhile Ugis Magonisele pool miljonit eurot tasuks selle eest, et tema ettevõte sai Läti Raudteele müüa kaheksa miljoni euro eest neli vedurit. 

Eesti Päevalehe andmeil on Läti uurijad muu hulgas tuvastanud, et Magonis küsis hea tehingu eest Ossinovskilt algul tasuks 800 000 eurot, kuid Eesti ärimees polnud sellega nõus ja alustas läbirääkimisi 400 000 eurost. Kahtlustuse järgi jõudsid nad kokkuleppele 500 000 euro juures, ent kui KNABi ametnikud Magonise tänavu augustis vahetult pärast raha kättesaamist kinni pidasid, oli üle antud summa kokkulepitust napilt väiksem.

Hetkel kuum