Alyona Stadnik • 22. detsember 2015 kell 11:15

Ossinovski: Eesti majanduses ei ole katastroofi

Skinest Grupi omanik Oleg Ossinovski võttis 2015. aastat kokku   Foto: Andras Kralla

Eesti majanduses ei ole mingit katastroofi, ütles trandsiidiärimees Oleg Ossinovski Postimehe eetris 2015. aastat kokku võttes.

„Mina ei arva, et Eestis on majandusseisak. Eestil majandusel on ikkagi kasv ja see areneb, ei ole mingit katastroofi,“ ütles Ossinovski. „Pole ju sellist atmosfääri, et me oleme peaaegu suremas, see ei ole ju tõsi. Jah, majandus ei kasva nii kiiresti, kui me tahaks, aga siiski ei ole midagi katastroofilist.“

Ossinovski hinnangul võiks üle vaadata administratiivset juhtimist. „Kus mujal maailma linnades olete näinud sellist asja, et linnavalitsusel on omakorda veel linnaosade juhid,“ imestas Ossinovski. „Kus mujal on veel selline jaburus. Maksumaksjad maksavad kinni istmeid soojendavate poliitiliste ametnike ülalpidamise. Need on soojad kohad, kus ei otsustata mitte midagi.“

 

Alkoholipoliitika kohta ütles Ossinovski, et see ei ole suunatud normaalsete inimeste vastu, kes oskavad alkoholi tarbida. „See puudutab noori. Mu noorem poeg vaatab ka reklaami, kus inimesed on õnnelikud, ja see reklaam sisendab talle, et nii peabki elama,“ märkis Ossinovski. „Ükski täiskasvanud inimene ei saa olla vastu sellele, et alkoholireklaami ei näidata meie lastele.“

Küsimusele, kas Eestis palgakasv jätkub, vastas Ossinovski, et tahaks loota. „Mul on selline suhtumine, et ei saa maksta madalat palka. Mis puudutab miinimumpalka, siis see on orjatasu,“ lausus Ossinovski. „Sellega ei suudeta isegi normaalselt toituda ja samas räägitakse, et kui me tõstame miinimumpalka, siis kaovad ära mõned töökohad ja ettevõtted. Pangu siis kinni, ei ole vaja pidada äri, kus inimesed on sunnitud töötama nagu orjad.“

Mis on sellel aastal teie jaoks head olnud? „On olnud palju head äriliselt, oleme palju investeerinud Lätisse, Daugavpilsi rongide remontimise tehasesse. Lõpetame Euroopa projekti, Lätis hakkavad sõitma uued diiselrongid," vastas Ossinovski. „Töötame välja gaasivedurit, mis on innovaatiline. Gruusias oleme edukad, ehitame elektrijaama ja golfiväljakut.“

Ossinovski lisas, et meeldivaim sündmus oli see, et tal sündis lapselaps.

Hetkel kuum