Äripäev • 7 jaanuar 2016

Kölni vägivaldne aastavahetus peletab linnast turistid

Aastavahetus Kölni keskväljakul.  Foto: epa

Järjest enam turiste ütleb ära plaanitud sõidust Saksamaale Kölni pärast seda, kui avalikkuse ette jõudis aastavahetusel linna südames toime pandud massirünnak naistele, vahendas Deutsche Welle.

„Kölni imago on saanud tõsise hoobi,“ kommenteeris turismifirma Köln-Tourismus GmbH juht Josef Sommer väljaandele. Tema sõnul on üks turismigrupp oma reisist Kölni loobunud, öeldes, et ei soovi riskida. Sommer lisas, et tema ettevõte saab turistidelt ja välismaa partneritelt palju murelikke e-kirju ja kõnesid.

Sama kurtsid Deutsche Wellele ka linna teised turismikorraldajad.

Eile pidas Kölni politsei kinni kolm meest, keda kahtlustatakse vana aasta õhtul linna keskväljakul naiste vastu suunatud seksuaalses massirünnakus osalemises.

Uusaastaöö pidustuste ajal tikkus 20- kuni 40liikmeline alko- ja narkojoobes Araabia ja Põhja-Aafrika päritolu meeste kamp ligi kohalikele naistele, rünnates neid seksuaalselt, mõnitades ja röövides ohvritelt isiklikke asju. Kölni politsei poole pöördus kaks vägistatud naist, varguse kohta esitati 90 avaldust.

Hetkel kuum