Sirje Rank • 20 jaanuar 2016

Maersk prognoosib vedudes paremat aastat

Maerski konteinerlaev  Foto: Scanpix/Reuters

Maailma suurima konteinervedude firma A.P. Moeller-Maersk A/S juht on alanud aasta suhtes ettevaatlikult optimistlik.

„Selle aasta alguses näivad asjad veidi paremad,“ ütles Nils Smedegaard Andersen Davosi majandusfoorumil agentuurile Bloomberg. Mullu andsid turul tooni nõrk maailmakaubavahetuse kasv ja suur ülepakkumine vedude turul. „Eeldame, et Aasia ja Euroopa suunal läheb sel aastal paremini.“

„Meil on raske uskuda, et Euroopa kaubavahetus võiks 2016. aastal jätkuvalt negatiivne olla,“ ütles ta. „Konkurentsivõimeline euro ja väga madala energia hind tulevad Euroopa majandusele kasuks, nii et Euroopas ootame tänavu tarbimisest veetud kasvu.“

„Fundamentaalselt on maailmamajanduses praegu hulk häid arenguid,“ märkis Andersen.

Hetkel kuum