Äripäev • 27. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Nordea Balti riikide kasum paisus üle kolme korra

Nordea Balti riikide kasum paisus üle kolme korra  Foto: epa

Nordea teatas, et teenis eelmisel aastal Balti riikidest 91 miljonit eurot kasumit - 2014. aastal oli kasum 26 miljonit eurot.

Panga kogutulu kasvas 11% võrra, sealhulgas kasvas netoteenustasutulu aastases võrdluses 16%, kuna suurenes nii era- kui äriklientide tehingute arv. Välisvaluuta- ja tuletistehingute positiivne tulem aitas kaasa ka vara õiglase netoväärtuse kasvule.

Nordea Eesti mullune tegevuskasum oli 43,3 miljonit eurot, mis on 18% rohkem kui eelmisel aastal. Klientide aktiivsuse kasv on kasvatanud panga netoteenustasutulu aastases võrdluses 32%, teatas Nordea Eesti.

Keskmine hoiuste kogumaht on kasvanud 3%, sealjuures kodumajapidamiste hoiuste keskmise mahu kasv on 21%. Laenuportfellide keskmised mahud on aastaga tõusnud 2%, sealhulgas äriklientide laenude mahud on kasvanud 1% ja kodumajapidamistele antud laenud 2%.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum