Pille Ivask • 9. veebruar 2016 kell 5:28

Michael Bloomberg võib kandideerida USA presidendiks

Michael Bloomberg  Foto: epa

Miljardär ning endine New Yorgi linnapea Michael Bloomberg teatas Financial Timesile, et kaalub USA presidendivalimistega liitumist.

Kuigi Bloombergi võimalikust presidendiks kandideerimisest on sahistatud juba üsna ammu, pole mees ise varem midagi ametlikku välja öelnud.

Bloomberg lausus Financial Timesile antud intervjuus presidendiks kandideerimise kohta, et kaalub kõiki võimalusi ning on hoolikalt jälginud seda, missuguste väljaütlemistega esinevad praegused presidendikandidaadid ning missugune on valijate käitumine. Muu hulgas lausus Bloomberg, et tema hinnangul on praegune debatt banaalne ega austa valijaid.

73aastane Bloomberg on ka varem rääkinud võimalikust presidendiks kandideerimisest, kuid lõpuks alati siiski loobuda otsustanud.

New York Times kirjutab, et juhul, kui Bloomberg kandideerib, kulutab ta kampaaniale miljard dollarit. Teade selle kohta, kas Bloomberg ka oma kampaania käivitada otsustab, peaks tulema märtsi alguses.

Hetkel kuum