Ave Lepik • 11. veebruar 2016 kell 11:23

Trump: mina oleksin Pariisis terroriste vastu tulistanud

Donald Trump  Foto: epa

Ühendriikide värvikas presidendikandidaat ja üliedukas ettevõtja Donald Trump andis Prantsuse konservatiivsele nädalaväljaandele Valeurs actuelles intervjuu, mis on juba jõudnud prantslases elevust tekitada.

New Yorgis Trump Toweris prantsuse ajakirjanikku võõrustanud Trump rõhutas jälle, et sooviks parandada suhteid Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Venemaa liidrist rääkides ütles Trump: „Ta ütles, et mina olen värvikas inimene. See näitab, et talle on omane teatud kaine mõistus. Ma mõtlen, et meil õnnestuks temaga luua väga head suhted.“ 

Venemaa juurest jõudis ta aga Prantsusmaa teemani ega jätnud enda teada ka seda, mida arvab eelmisel aastal Prantsusmaad tabanud terroriaktidest. Pariisi 13. novembri terrorirünnakuid kommenteerides teatas ta: „Kui mina oleksin olnud Bataclanis (Pariisi teater, kus võeti pantvange - toim) või mõnes nendest kohvikutest, siis ma oleksin vastu tulistanud. Ilmselt oleksin ma hukkunud, aga ikkagi oleksin võtnud oma püstoli kabuurist välja.“

Kahjuks ei ole Prantsusmaa enam see riik, mis varem, ja Pariis samamoodi, märkis Trump. „On kvartaleid, mis jätavad mulje, nagu seal ei kehtiks seadused. Minu prantsuse sõbrad vahel räägivad, et kui nad satuvad seal mõnda piirkonda, siis ei tunne nad ennast enam kodus.“

Hetkel kuum