Ave Lepik • 16 veebruar 2016

Abramovitš sai Vene telekanali aktsionäriks

Roman Abramovitš  Foto: Reuters/Scanpix

Miljardär Roman Abramovitš vormistas end oma ettevõtte ORT-KB kaudu Venemaa telekanali Pervõi kanal 24% omanikuks, teatas Interfax.

Läinud reedeni kuulus ORT-KB viies võrdses osas Küprosel registreeritud Abramovitši firmadele Tesina Trading & Investment, Allport Investments, Galenica Holding, Rosiera Investments ja Palmeron Holdings. Nüüd kuulub ORT-KB eraisik Abramovitšile.

Venemaa teleturu liidri Pervõi kanali suuraktsionär on riigivarade peavalitsus 38,9%, agentuuri TASS osalus on 9,1% ning Ostankino TV tehnilisel keskusel 3%. Ülejäänud 49% aktsiatest jaotub erafirmade vahel: Natsionalnaja Media Gruppa tütarfirmale Rastrkom-2002 (25%) ning ORT-KB-le (24%).

Rastrkom-2002 kuulub Natsionalnaja Media Gruppa alla, mille direktorite nõukogu juhib 2014. aastast Putiniga romantiliselt seostatud endine iluvõimleja ja poliitik Alina Kabajeva. Ettevõte ostis oma aktsiapaki 2011. aastal Abramovitši firmalt Millhouse.

2013. aastal oli Pervõi kanali käive 29,55 mld rubla (340 mln eurot) ning kahjum 1,033 mld rubla (1,5 mln eurot).

Seaduse järgi tohib 2016. aastast olla välisfirmade osalus Vene meediaettevõtetes kuni 20%.

Hetkel kuum