Pille Ivask • 18. veebruar 2016 kell 6:30

Ted Cruz rebis Donald Trumpist mööda

Ted Cruz (vasakul) ja Donald Trump  Foto: epa

NBC ja Wall Street Journali värske küsitluse andmeil on vabariiklaste populaarseimaks presidendikandidaadiks tõusnud Ted Cruz, vahendab NBC.

Cruzi eelistab 28 protsenti valijaist, Trumpi toetusprotsent on 26. Vabariiklaste presidendikandidaatidest hoiab kolmandat kohta Marco Rubio 17 protsendi suuruse toetusega, järgneb John Kasich 11 protsendiga, Ben Carson 10 protsendiga ning Jeb Bush 4 protsendiga.

Võrreldes eelmise kuuga on Trumpi ning Cruzi toetusprotsendid märkimisväärselt muutunud. Jaanuaris edestas Trump Cruzi 13 protsendiga, olles saanud vabariiklaste pooldajate seas 33 protsendi suuruse toetuse. Cruzi toetusskoor oli siis 20 protsenti.

Küsitluse üks läbiviijaid Bill McInturff selgitas, et tegu võib olla murranguga kampaanias. „Kui numbrid on nii erinevad, võib see tähendada, et me oleme muudatuste lävel. Mida me aga ei tea, on see, et kas muudatus tõepoolest ka toimub või on tegu hetkelise „pausiga“ enne seda, kui toetusnumbrid endisele tasemele liiguvad,“ selgitas ta. „Me peame seekord ootama ning eks siis paistab, mis valijad otsustavad,“ lausus McInturff.

Cruzi ning Trumpi toetusprotsente kommenteerides on välja toodud valimi aspekt ehk seekordsed vastajad võivad olla keskmisest rohkem konservatiivsed.

Hetkel kuum