Äripäev • 10. märts 2016
Jaga lugu:

Rail Balticu trassivaidlus jõudis kohtusse

Eile vaidlustasid Harju- ja Raplamaa 16 elanikku ja kaks külaseltsi Tallinna halduskohtus Harju maavanema eelistatud Rail Balticu trassivaliku.  Foto: Andras Kralla

Eile vaidlustasid Harju- ja Raplamaa 16 elanikku ja kaks külaseltsi Tallinna halduskohtus Harju maavanema eelistatud Rail Balticu trassivaliku.

„Olles läbi töötanud sadu lehekülgi materjali, oleme veendunud, et nn läänetrassi eelistades on maavanem valinud võimalikest trassivalikutest teadlikult 37-70 miljonit eurot kallima,“ kommenteeris Kiili valda kodu rajav Meelis Šokman. „Elanikke mõjutab see valik 24% rohkem ning keskkonnaohutuse seisukohast on tegu kõige sobimatuma variandiga,” tõdeb ta.

Hagi esitajad paluvad kohtul kohustada maavanemat lisama trassi eelvalikusse tagasi menetlusest välja jäetud alternatiivid ja keelata maavanemal vastu võtta maakonnaplaneeringut üksnes ühe alternatiiviga.

„Leiame, et kallima, kõige rohkem inimesi mõjutava ning väga oluliste keskkonnariskidega trassi valimine ei vasta Eesti riigi huvidele ja kodanike õiglustundele. Hagi esitajad taotlevad, et kohus rahuldaks meie esialgse õiguskaitse taotluse ning kohustaks Harju maavanemat lisama Rail Balticu raudtee trassikoridori asukoha määramisel sealt välja jäetud kaks alternatiivset trassikoridori ning et lõplik valik tehtaks avalikult ja õiglaselt kaalutletult,” ütles Šokman.

Ta lisas, et hagis on välja toodud hulk jämedaid arvutus- ja kaalutlusvigu. „Neist osa on trassi planeerijad parandanud, ent sellest hoolimata on meie arvates meelevaldsetele põhjendustele tuginedes langetanud Harju maavanem otsuse eelistada nn läänetrassi,” märkis Šokman.

Loe vaidlusest pikemalt Äripäeva kinnisvarauudiste teemaveebist.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum