• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani Rakuten astub kaupmeestele kannale

  Jaapanlased on Rakuteni juba väga hästi omaks võtnudFoto: Scanpix/Reuters

  Suurimaid ohte Soome jaekaupmeestele võib tulla Jaapanist, kirjutab täna Soome Kauppalehti. Digitaalne turuplats Rakuten plaanib Euroopas kasvada ja laieneda, suurkorporatsioonil on juba kokkupuuteid ka Eesti firmadega

  Tegemist on sarnase kaupu ja teenuseid vahendava turuplatsiga nagu Amazon või Alibaba. Rakutenil on üle 100 miljoni kasutaja ja 40 000 müüjat. 2003. aastast Tokyo börsil noteeritud ettevõte kasvab kiiresti.
  Läinud aastal ostis Rakuten Eesti idufirma Fits.me, mis pakub virtuaalse riietusruumi teenust, ning investeeris ka keeleõppetehnoloogiat arendavasse Eesti idufirmasse Lingvist. 
  Rakuteni laadsed turuplatsid on tööstusele ja kaupade müüjatele põnevad uued jaotuskanalid, eriti kui tahad rahvusvaheliselt laieneda, kuna pole vaja luua oma internetikauplust,“ ütles lehele Soome Aalto ülikooli professor Arto Lindblom.
  Jaekaupmeestele on sellised platvormid aga paras väljakutse – milleks siis enam senised kokkuostu, ladustamise ja jaotusmudelid. „Sellistel platvormidel võib olla suur mõju ka Soomes. Soome kaupmehed peaksid olema valvsad ja ise muudatusi tegema. Rakuten, Alibaba ja muud on nurga tagant juba tulemas,“ ütles Lindblom. Tema arvates sellest ei piisa, kui Soome jaekauplus arendab oma internetipoodi. Pigem tuleks digitaalset platvormi arendada teatud tootegruppide lõikes ja ka konkurentidega koostööd teha.
  Jaapani 130 miljoni tarbija argipäevas on Rakutenil juba väga oluline koht. Peamine konkurent on Amazon. Tulu saab Rakuten vahendustasudest, suur kliendibaas võimaldab läbi viia ja müüa ka tarbijauuringuid. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina kehv majanduskasv pani Aasia turud langema
Hiina ja Hongkongi aktsiaturud on esmaspäeval langemas, sest Hiina majanduskasv oli kolmandas kvartalis oodatust aeglasem. See survestas kogu Aasia aktsiaturge, vahendab Reuters.
Hiina ja Hongkongi aktsiaturud on esmaspäeval langemas, sest Hiina majanduskasv oli kolmandas kvartalis oodatust aeglasem. See survestas kogu Aasia aktsiaturge, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Puidutööstuse TOP: nõudluse metsik tõus tekitas ka tootjatele probleeme Reastatud 112 edukaimat firmat!
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.