14. märts 2016 kell 9:06

Hangete hindamiskriteeriumid hakkavad muutuma

Kristina Laarmaa Advokaadibüroo VARUL vandeadvokaat  Foto: VARUL

Ühe olulisema muudatusena nii uutes hankedirektiivides kui ka uues riigihangete seaduse eelnõus on esile toodud põhimõttelist nihet pakkumuste hindamises ja hindamiskriteeriumites, analüüsib Advokaadibüroo VARUL vandeadvokaat Kristina Laarmaa Äripäeva teemaveebis Ehitusuudised.ee.

Nimelt peaks pakkumuste hindamisel edaspidi olema majanduslik soodsus reegel, mitte erand. Leiame ju meediastki pidevalt üleskutseid mitte valida pakkujaid vaid madalaima hinna alusel. Ometi räägib statistika teist keelt: enam kui 80% kõikidest hankemenetlustest viiakse aasta-aastalt endiselt läbi madalaima hinna alusel. Ent vaatame lähemalt, kas direktiivide ja eelnõu valguses on siiski põhjust rääkida põhimõttelisest muudatusest õigusnormi tasandil ja milline võiks olla selle mõju hankepraktikale tulevikus.

Loe täispikka artiklit Äripäeva teemaveebist Ehitusuudised.ee.

Hetkel kuum