Hangete hindamiskriteeriumid hakkavad muutuma

14. märts 2016, 12:06
Kristina Laarmaa Advokaadibüroo VARUL vandeadvokaat
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160314/NEWS/160319880/AR/0/AR-160319880.jpg

Ühe olulisema muudatusena nii uutes hankedirektiivides kui ka uues riigihangete seaduse eelnõus on esile toodud põhimõttelist nihet pakkumuste hindamises ja hindamiskriteeriumites, analüüsib Advokaadibüroo VARUL vandeadvokaat Kristina Laarmaa Äripäeva teemaveebis Ehitusuudised.ee.

Nimelt peaks pakkumuste hindamisel edaspidi olema majanduslik soodsus reegel, mitte erand. Leiame ju meediastki pidevalt üleskutseid mitte valida pakkujaid vaid madalaima hinna alusel. Ometi räägib statistika teist keelt: enam kui 80% kõikidest hankemenetlustest viiakse aasta-aastalt endiselt läbi madalaima hinna alusel. Ent vaatame lähemalt, kas direktiivide ja eelnõu valguses on siiski põhjust rääkida põhimõttelisest muudatusest õigusnormi tasandil ja milline võiks olla selle mõju hankepraktikale tulevikus.

Loe täispikka artiklit Äripäeva teemaveebist Ehitusuudised.ee.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. March 2016, 12:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing