Äripäev • 23. märts 2016
Jaga lugu:

Uutel korteritel ülihea minek

Uutel kortermajadel ülihea minek.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Uute korterite müük kogub hoogu: sageli on majad juba valmimise ajaks välja müüdud.

Pindi Kinnisvara partner Peep Sooman ütles ettevõtte pressiteates, et nõudlus uute korterite vastu pidevalt kasvab. „Ühelt poolt oleks loogiline, et arendajad tõstaks hindu, kui müük nii ludinal läheb, samas lisandub Tallinnasse iga kuu umbes viis uut kortermaja, mis hoiab konkurentsiolukorra pinevana."

Tema sõnul pigem reguleeritakse hinnataset vastavalt konkreetse korteri paigutusele majas. "Uueks trendiks on majasisene väga suur hinnaerinevus,“ selgitas ta.

Uue kortermaja turule paiskamisel broneeritakse loetud nädalatega lausa kuni mitukümmend protsenti pakutavatest korteritest. „Osa broneeringutest küll langeb ära, kuna ostjad on ennast ülehinnanud, kuid huvi on sellegipoolest suur,“ rääkis ta.

Tallinnas on viimase kuuga lisandunud mitu suurt, üle 100 korteriga arendusprojekti. „250 korteriga Uus-Hollandi elurajoonis Tuukri tänaval on broneerijaid kümmekond, 114 korteriga Kuklase tänava maja puhul suisa üle kolmekümne,“ kinnitas ta.

Soomani sõnul on Harjumaa suurimas arendatavas Kasekodu elurajoonis Laagri alevikus aga lausa pikk nimekiri ostuhuvilistest.

„Noorem põlvkond ei taha enam Žiguli-vanameestega nõukaaegset paneelmaja jagada. Nende jaoks on uus maja märksa loomulikum elukeskkond,“ lisas Sooman.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum